Filme online de weekend: vezi gratuit filme internaționale și scurtmetraje românești

Filme care au cucerit juriul și publicul la Festivalul Internațional de Film Transilvania se văd weekend-ul acesta gratuit pe TIFF Unlimited.

O viață de petreceri nebune și excese vs. una molcomă, dar plină de pasiune pentru cinema – ambele își găsesc locul în selecția mereu surprinzătoare a festivalului, marca Mihai Chirilov. Producțiile premiate din Belgia și Uruguay, „Belgica” și „La vida útil”, îți vor reaminti de spiritul TIFF – căutări cinefile și descoperiri de neuitat. Filmele vor fi accesibile gratuit doar la ora anunțată, de pe teritoriul României, după care vor rămâne disponibile pentru abonații platformei.

Sâmbătă, 25 aprilie, ora 17:00
Scurtmetraje românești

„Un cartuș de Kent și un pachet de cafea”, regia Cristi Puiu (Ursul de Aur pentru scurtmetraj, Berlinale 2004)
„Megatron”, regia Marian Crișan (Palme d’Or pentru scurtmetraj, Cannes 2008)
„Miss Sueño”, regia Radu Potcoavă
„Betoniera”, regia Liviu Săndulescu

Sâmbătă, 25 aprilie, ora 21:00
„Belgica”
Regia: Felix van Groeningen

Un film ca un party uriaș, despre o viață de excese – alcool, droguri și sex – pe muzica excelentă a celor de la Soulwax, care au compus 16 melodii pentru trupele fictive din scenariu. Semnat de regizorul lui The Broken Circle Breakdown, filmul e inspirat de povestea reală a tatălui său, Jo van Groeningen, care a deschis faimosul bar Charlatan în orașul Ghent. Filmul a obținut premiul pentru regie la Sundance 2016.

Duminică, 26 aprilie, 21.00
„La vida útil”
Regia: Federico Veiroj

Dragoste de cinema, nostalgie și umor – un film emoționant despre cinefilie și despre un mod de viață care dispare sub ochii noștri. Bilete nu se prea vând, scaunele sunt uzate, proiectoarele sunt vechi, chiria e neplătită, așa că Cinemateca din Montevideo, de care Jorge se ocupă de 25 de ani, se închide. La 45 de ani, trebuie să se reinventeze. Dar poate că-l vor ajuta chiar peliculele? Filmul a fost recompensat cu Premiul Special al Juriului la TIFF 2011.

Share