Ce spectacole de teatru online vedem pe 1 mai

Iubitorii de teatru au de ales pe 1 mai între mai multe spectacole care pot fi vizionate online pe site-urile teatrelor sau pe paginile de Facebook ori Youtube. Ce am selectat pentru voi:

La Teatrul Național București, se poate vedea spectacolul „Năpasta” în regia lui Radu Afrim. La șapte ani de la premieră, spectacolul care a inaugurat Sala Media, una dintre sălile cu care s-a îmbogățit teatrul după reconfigurare, se pregătește pentru o nouă ieșire în lume, de data aceasta, online. „Năpasta” este un spectacol puternic senzorial, ieșit din tipare, care intrigă poate, dar cu siguranță nu va trece neobservat nici de această dată.

În distribuție: Crina Semciuc, Marius Manole, Mihai Călin, Emilian Oprea, Alexandra Poiană, Andreea Perju-Dociu, Anamaria Olaș, Alina Badea, Cătălina Jugravu, Vlad Trifaș, Eduard Haris, Cezar Vlad. Spectacolul poate fi urmărit vineri de la ora 16:00 și sâmbătă și duminică de la ora 18:00, pe canalul de Youtube al Teatrului Național. Reprezentațiile vor putea fi vizionate doar live, în datele și la orele anunțate.

Teatrul Bulandra readuce în atenția publicului spectacole importante din repertoriul său și pe artiștii care au contribuit la scrierea istoriei sale. Săptămâna aceasta continuă difuzarea spectacolelor online, pe pagina oficială de Facebook și pe site-urile www.bulandra.ro și www.smartradio.ro. Vineri, 1 mai, de la ora 19:00 poate fi văzut spectacolul „Petru” de Vlad Zografi (1998), iar duminică, 3 mai, de la ora 19:00, „Turandot” de Carlo Gozzi (2000).

Seria de transmisiuni unteatru continuă vineri, pe 1 mai, cu două noi spectacole difuzate gratuit pe pagina de Facebook. Programul special dedicat românilor de pretutindeni invită iubitorii de muzică și teatru să rămână acasă, oferindu-le șansa unor întâlniri autentice cu o parte dintre artiștii din familia unteatru. De la ora 18:00, spectatorii vor putea urmări „Hamlet”, difuzat cu sprijinul Asociației Pentru Cultură și Arte Arbor, iar de la ora 21:00, cele mai cunoscute piese de teatru vor fi repovestite, cântate și parodiate pe muzică de actorul Alex Ștefănescu, în duet cu chitara lui.

Teatrul nu înseamnă doar trupa de actori, ci și oamenii din spatele scenei: regizori tehnici, mașiniști, recuziteri, operatori de sunet și lumini, cabiniere, machieuze. Teatrul Odeon vă invită pe pagina de Facebook să vedeți un scurt documentar, „Se vede tot? Tehnic, nu, stați liniștiți” despre cei fără de care niciun spectacol nu ar fi posibil.

Share