Cinci scriitoare citesc pentru copii în proiectul S.O.S. LECTURĂ

Cinci scriitoare citesc pentru toți copiii, într-un proiect al Asociației 7 ARTE, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

Alexandra Rusu, Cristina Andone, Ioana Bâldea Constantinescu, Alina Purcaru și Mihaela Simina sunt cele cinci scriitoare, care se prezintă publicului format din micuţii cititori prin video-interviuri şi citesc din propriile volume, în proiectul S.O.S. LECTURĂ al Asociației 7 ARTE, desfășurat online, în luna mai.

Au acces gratuit la toate interviurile și lecturile toți cei care urmăresc paginile de Facebook SmARTkid, 7 ARTE și SOS SATELE COPIILOR ROMANIA.

„Inițial, proiectul era destinat comunității SOS SATELE COPIILOR, unde ne tot întoarcem din 2017 pentru ateliere cu scriitori contemporani, însă pandemia de COVID-19, prin restricțiile pe care le-a generat, ne-a deschis o fereastră de oportunitate, așadar, o parte a proiectului a fost adaptată pentru online și permite accesul unui public larg”, explică coordonatorul proiectului, Livia Lucan-Arjoca.

În fiecare zi, în perioada 9-13 mai 2020, toți cei care urmăresc paginile de Facebook menționate vor putea viziona la ora 9:00 un interviu, iar la ora 18:00 o lectură de autor. Calendarul complet poate fi consultat mai jos:

9 mai – ora 9:00 – Interviu Alexandra Rusu
9 mai – ora 18:00 – Lectură Alexandra Rusu
10 mai – ora 9:00 – Interviu Cristina Andone
10 mai – ora 18:00 – Lectură Cristina Andone
11 mai – ora 9:00 – Interviu Ioana Bâldea Constantinescu
11 mai – ora 18:00 – Lectură Ioana Bâldea Constantinescu
12 mai – ora 9:00 – Interviu Alina Purcaru
12 mai – ora 18:00 – Lectură Alina Purcaru
13 mai – ora 9:00 – Interviu Mihaela Simina
13 mai – ora 18:00 – Lectură Mihaela Simina

După ce vor fi postate pe paginile de socializare 7ARTE, smARTkid și SOS SATELE COPIILOR, toate video-urile rezultate din proiect vor fi încărcate pe www.smartstory.ro alături de interviuri prin care scriitoarele se prezintă, de această dată, și părinților.

Proiectul S.O.S. LECTURĂ al Asociației 7 ARTE este o inițiativă de promovare a lecturii și a scriitorilor contemporani, care beneficiază de co-finanțare din partea Administrației Fondului Cultural Național, AFCN, finanțare obținută în urma unui concurs de proiecte din sesiunea 2019.

Share