„Ennui”, jurnal colectiv de pandemie, deschis oricui

29 de persoane au scris un jurnal colectiv de pandemie, intitulat „ennui”, acoperind perioada 16 martie – 16 mai 2020. Proiectul îi aparține artistului vizual Cosmin TIȚA.

Până pe 15 iulie, oricine poate să trimită texte, dacă și-a notat gândurile în timpul stării de izolare, în încercarea de a avea un jurnal cu cât mai mulți scriitori, care să reflecte cât mai bine sentimentele și trăirile oamenilor în această perioadă deosebită.

Modul de înscriere și regulamentul se găsesc AICI. După 15 iulie, colecția de texte va fi publicată și tipărită în cartea „ennui: the collective journal”.

„ennui” este un proiect artistic și un document sociologic, menit să creeze o conștiință colectivă, care arhivează gânduri, experiențe și sentimente, pornind de la ideea că avem cu toții aceeași fundație, dar suntem diferiți, unici, prin modul în care percepem viața și mediul înconjurător.

Proiectul conține două componente: o carte și un website (www.ennui.ro). Site-ul își propune să fie o extensie în digital a cărții, încercând să creeze o experiență holistică și imersivă, folosindu-se de artele vizuale, interactivitate și muzică. Conexiunea între carte și site se realizează prin coduri QR.

Share