„Izolat.Împreună”: expoziție Mihnea Ratte și Ana Mănescu

Vernisajul expoziției „Izolat.Împreună”, cu imagini de Mihnea Ratte pe cuvinte de Ana Mănescu, va avea loc pe 10 iulie, la cafeneaua Black Habit din Capitală.

Mihnea Ratte a început ca jurnalist, dar în paralel a dezvoltat o pasiune pentru fotografie. A pus punct redacției și s-a aruncat cu capul înainte în noul lui scop în viață: să arate celor din jurul lui cum și ce vede el. Așa a ajuns să spună despre el că este fotograf fericit, pentru că în fiecare zi face ce îi place. Fotografiază de 13 ani și cel mai mult îi place alergătura de la evenimente și festivaluri. Consideră că aparatul este doar o unealtă, important este să transmită ce simte, inclusiv prin aceasta expoziție, cu ajutorul textelor Anei Mănescu.

Ana Mănescu sapă în întunericul din ea ca să se elibereze de el şi să îşi regăsească speranţa. Aşa i s-au născut toate cărțile, în care scrie despre iubiri şi lipsa lor, despre frici şi lupta împotriva lor, despre frământările minții şi ale trupului, despre drumul către sine. Rupte din textele Anei şi păstrându-le esența, fragmentele care acompaniază apusurile spun povestea din izolare a lui Mihnea.

„După fiecare apus urmează liniște, întuneric și un răsărit. La fiecare apus aștept să răsar, să o iau de la capăt. În 11 martie 2020 am intrat în autoizolare. Nu am știut ce va urma, îmi era teamă. Mi-am dat seama că va fi un an pierdut, asta dacă voi supraviețui virusului. Știam că va fi o perioadă grea și nelimitată în care mă voi redescoperi sau mă voi sui pe pereți. În tot acest timp, însă, m-am îndrăgostit, și ce urma să contureze o serie de momente grele, a creionat cea mai faină perioadă din viața mea, am redescoperit atașamanetul și faptul că încă mai simt, si vai cum am simțit. Cuvintele mele sunt prea sărace să descrie cele două luni, dar pentru asta există Ana Mănescu, care deja scrisese tot ce am simțit eu, de la disperare la extaz, înainte să mă cunoască. Aceasta este povestea mea din izolare, pe fundal de #laculteisunsets”, spune Mihnea Ratte.

Vernisajul expoziției „Izolat.Împreună” va avea loc pe 10 iulie, ora 18:00, la cafeneaua Black Habit, unde cei prezenți vor avea ocazia să guste din vinurile Crama Rotenberg. ​Expoziția va putea fi vizitată până pe 12 iulie 2020. Autorul imaginilor va fi de găsit la locul expoziției vineri și sâmbătă după ora 18:00 și duminică pe timpul zilei.

Printurile vor putea fi achiziționate în urma unei donații în alimente neperisabile de cel puțin 150 de lei către Taxiul cu Bomboane, care în această perioadă livrează pachete de alimente copiilor din medii defavorizate.

Black Habit Coffee: Calea Griviței nr. 77, Clădirea The Mark, et. 1, în incinta Hotspot Workhub
Program de vizitare expoziție: 10 iulie, 18:00 – 23:00, 11 iulie, 9:00 – 23:00 și 12 iulie, 9:00 – 17:00
Intrarea este liberă.

Share