TIFF – Weekend la Castel din 1 august

Castelul Bánffy din Bonțida și Arkhai Sculpture Park din Vlaha primesc, în 2020, un program extins la Festivalul Internațional de Film Transilvania – TIFF (31 iulie – 9 august 2020).

Bruce Lee Family Archive

„Weekend la Castel” începe sâmbătă, 1 august, de la ora 21:30, cu cine-concertul Faust, în acompaniamentul live al lui Jean-François Zygel. Pianist și compozitor, Zygel este foarte familiarizat cu capodopera din 1926 a lui F.W.Murnau, pentru care a creat improvizații în spectacole din mai multe țări. De data aceasta, inspirația va veni nu doar din forța de expresie și intensitatea imaginilor de pe ecran, ci și din atmosfera din interiorul Castelului Bánffy. De la miezul nopții, spectatorii pot vedea un film pe cât de amuzant, pe atât de dement: „Deerskin” (r. Quentin Dupieux) înseamnă reîntâlnirea cu Jean Dujardin, primul actor francez câștigător al unui Oscar pentru rol principal cu The Artist, în ipostaza unui bărbat obsedat de haina sa vintage, pentru care își aruncă în aer nu doar economiile, ci și întreaga viață.

Lansat anul acesta la Sundance, „Be Water” deschide seara de duminică, 2 august, de la Bonțida. „Golește-ți mintea, fii fără formă, fără contur. Fii ca apa, prietene!” – filosofia lui Bruce Lee este linia pe care se construiește cel mai recent documentar dedicat personalității actorului și sportivului care a inspirat o întreagă generație, regizat de Bao Nguyen și proiectat de la 21:30. Perfect pe domeniul-casă al unuia din cele mai mari festivaluri de muzică din țară, Electric Castle, filmul „Le choc du futur”, semnat de Marc Collin, co-fondatorul trupei Nouvelle Vague încheie, de la 23:45, weekendul – o incursiune în începuturile muzicii electronice din anii ’70, cu beat-uri și gadgeturi care au anticipat un sound cu mult timp înainte ca el să devină mainstream.

Pentru toate proiecțiile de la TIFF 2020, biletele se găsesc pe tiff.eventbook.ro și prin TIFF Official App (disponibilă în Google Play și App Store). Numărul locurilor este limitat, respectând restricțiile impuse de autorități, iar măsurile de siguranță sunt obligatorii pentru echipă și public.

Share