Itinerama Travel Film Festival se deschide pe 14 septembrie

Itinerama Travel Film Festival se va desfășura la Grădina de Vară Herăstrău și Cinematograful Elvire Popesco în perioada 14-23 septembrie 2020.

Deși actuala pandemie a închis multe granițe, organizatorii și-au propus să își ducă publicul în vacanță și au pregătit filme de călătorie care să le aline dorul de ducă celor care au călătorit prea puțin sau deloc în acest an.

Organizată în depline condiții de siguranță și respectând măsurile de prevenție a răspândirii noului coronavirus, ediția a VI-a a festivalului a pregătit 20 de titluri de lung metraj în premieră națională, multe dintre ele cu palmares festivalier impresionant.

Festivalul începe luni, 14 septembrie, la Teatrul de Vară din Herăstrău, cu o comedie romantică a cărei acțiune este plasată în idilica Franță rurală: „À l’abordage” (2020), regizată de Guillaume Brac și câștigătoare la Berlin International Film Festival 2020.

În următoarele nouă zile de proiecții, publicul va putea călători spre destinații exotice alături de actori îndrăgiți. Spectatorii se vor putea aventura în jungla Guyanei Franceze alături de Catherine Deneuve, în cel mai nou film al său, „Teribble Jungle” (2020) sau își vor pune hainele groase pentru a explora Antarctica alături de Javier Bardem în „Sanctuary” (2019), un documentar despre pinguinii de pe continentul înghețat și vor ajunge și pe plajele Normandiei cu o altă premieră națională, o proiecție specială a dramei romantice „Été 85” (2020) a regizorului François Ozon, prezentată în selecția oficială a Festivalului de la Cannes.

Și pentru că filmele au nevoie de un ghid experimentat care să creeze un context, să dea o serie de insight-uri și repere care transformă o simplă vizionare într-o adevărată experiență, criticul de film Irina Margareta Nistor dă iarăși voce filmelor, de data aceasta nu dublând dialogul, ci creionând detalii care în timpul peliculei vor prinde contur pentru a completa imaginile de pe ecran.

Biletele pentru Itinerama Travel Film Festival sunt disponibile pe eventbook.ro și în rețeaua de parteneri Eventbook. Mai multe informații despre festival puteți găsi pe itinerama.ro şi pe pagina de Facebook a festivalului.

Share