Memoriile lui Barack Obama apar în traducere la Editura Litera

Memoriile lui Barack Obama, al 44-lea președinte al SUA, vor fi publicate în două volume. Primul dintre ele, intitulat PĂMÂNTUL FĂGĂDUINȚEI, va apărea la nivel internațional marți, 17 noiembrie 2020, simultan în 25 de limbi.

În limba română, „Pământul făgăduinței” va apărea atât în format tipărit, cât și în format digital la Editura Litera.

Într-un stil original, Barack Obama istorisește în „Pământul făgăduinței” povestea odiseei sale neverosimile de la un tânăr aflat în căutarea propriei identități la liderul lumii libere, descriind prin amănunte deosebit de personale atât educația sa politică, precum și momentele cruciale din primul mandat al președinției sale istorice – o perioadă de frământări și de transformări profunde.

Obama relatează într-o manieră emoționantă cum s-au scris pagini întregi de istorie și îi poartă pe cititori într-o călătorie irezistibilă, pornind de la cele mai timpurii ambiții politice ale sale, la victoria în prima rundă din alegeri în Iowa, care a reprezentat un punct de cotitură și care a demonstrat forța activismului la firul ierbii, până la noaptea istorică din 4 noiembrie 2008, când a fost ales al 44-lea președinte al Statelor Unite ale Americii, devenind primul afro-american care ocupa cea mai înaltă funcție în stat.

„Mi-am petrecut ultimii câțiva ani reflectând asupra președinției mele, iar în PĂMÂNTUL FĂGĂDUINȚEI am încercat să redau cu sinceritate povestea campaniei mele prezidențiale și timpul în care am fost în funcție: evenimentele-cheie și oamenii care au stat la baza lor; părerea mea despre lucrurile care mi-au ieșit și greșelile pe care le-am făcut; și forțele de ordin politic, economic și cultural cu care echipa mea și cu mine ne-am confruntat atunci – și cu care, ca națiune, încă avem de-a face. De asemenea, am încercat să redau cititorilor călătoria intimă pe care Michelle și cu mine am făcut-o în acei ani, cu toate momentele abisale și cele înălțătoare.” (Barack Obama)

Share