10 cărți noi de la 10 edituri

Nu te-ai hotărât ce să mai citești luna aceasta? Am selectat întru inspirația ta 10 noutăți editoriale din diverse domenii, de la 10 edituri.

Erin Hunter – Cartea 21 „Pisicile războinice. Șoaptele nopții”

Cartea 21 „Pisicile războinice. Șoaptele nopții” de Erin Hunter este disponibilă pentru precomandă pe site-ul www.all.ro, livrarea urmând să se facă după 20 octombrie 2020.

Al treilea volum din noua serie „Pisicile Războinice” – Sub semnul stelelor este dedicat crâncenei confruntări dintre Cei Trei și Războinicii Pădurii Întunecate. Înfășurate în fuioarele alburii ale norilor, stelele și-au pierdut strălucirea. Vântul străbate întreg luminișul. Tufișurile se înclină și foșnesc, ca agitate de o haită de lupi. Frigul înțepător și natura potrivnică îngreunează accesul pisicilor la pradă. Mai mult decât atât, acestea se confruntă cu o molimă periculoasă.

Dar adevăratul pericol izvorăște din intențiile malfice ale Războinicilor Pădurii Întunecate. Aceștia alimentează conflictele, iar ura dintre pisici se întețește. Nu mai durează mult până să ajungă la punctul de fierbere relațiile dintre cele 4 clanuri. Viețile tuturor sunt amenințate, însăși supraviețuirea clanurilor fiind pusă sub semnul întrebării.

„O carte plină de suspans, pentru toți cei care se întreabă ce visuri de grandoare nutrește motănelul de pe preșul de la ușă.”Publishers Weekly

Candace Fleming – „Familia Romanov. Asasinat, revoluție și prăbușirea Rusiei imperiale”

Volumul „Familia Romanov. Asasinat, revoluție și prăbușirea Rusiei imperiale” de Candace Fleming face parte din colecția Cărțile Sapiens a Editurii Art și poate fi găsit pe site-ul www.editura-art.ro.

Era cel mai bogat monarh din lume, avea 130 de milioane de supuși, iar imperiul său acoperea a șasea parte din uscat; însă Nicolae al II-lea al Rusiei n-a luat seama la mizeria extremă în care viețuia poporul său. Aflată mereu lângă țar, taciturna împărăteasă Alexandra trăia doar pentru familie și pentru obsesiile ei religioase, alimentate de viziunile unui mistic corupt, Rasputin. Înăuntrul palatelor, luxul nemăsurat al monarhului care conduce prin voie divină învăluie totul; dincolo de porțile lor, masele trăiesc împresurate de ororile Primului Război Mondial și de sărăcia care hrănește gânduri revoluționare. Curând, cele două lumi se vor ciocni, iar din această confruntare se va naște o nouă societate a terorii: Rusia Sovietică.

„Celor care cred că istoria este plictisitoare, această extraordinară carte le demonstrează că, din contră, ea este infinit fascinantă, captivantă ca un roman.” Booklist

Coranul

Coranul, ediția a V-a, revizuită și adăugită a apărut în colecția Mistica islamică a Editurii Heral și se găsește pe site-ul www.edituraherald.ro.

Toate marile religii ale lumii se bazează pe cărți fondatoare, texte de revelație în sensul larg al cuvântului. Caracteristic Islamului este faptul că a scos în evidență originalitatea absolută a unui Dumnezeu care nu se manifestă numai prin minunile lumii create, ci și printr-un cuvânt – Coranul – adresat omului, care-i devine astfel apropiat.

Profetul Muhammad a fost ales să spună în cea mai pură limbă arabă – așa cum este considerată araba coranică – ce voia Dumnezeu și să repete ceea ce Dumnezeu revelase parțial profeților anteriori. Elaborarea formei scrise a început dupa moartea profetului.

Traducerea în limba română a Coranului a fost realizată de prof. George Grigore, conferențiar în cadrul secției de Limba Arabă a Universității Bucurețti, și a necesitat o muncă desfășurată pe parcursul a zece ani.

Cristian Presura – „Care e diferența dintre un copil și un laptop? O călătorie personală prin religie, fizică și neuroștiințe”

Volumul „Care e diferența dintre un copil și un laptop? O călătorie personală prin religie, fizică și neuroștiințe” de Cristian Presura este disponibil pentru precomandă pe site-ul www.libhumanitas.ro, cu livrare din 12 octombrie.

Într-un interviu pentru Hotnews, fizicianul Cristian Presură spunea că nu e de acord cu perspectiva strict materialistă după care între un copil și un laptop nu e nici o diferență. Politicieni răuvoitori i-au citat trunchiat afirmația, inversând-o și creând în rețelele de socializare o isterie anti-Presură. Această împrejurare a declanșat scrierea cărții de față, mărturie a unui om aflat în căutarea credinței și eșafodaj complex de explicații științifice.

Stefan Ahnhem – „X feluri de a muri”

Volumul „X feluri de a muri” de Stefan Ahnhem a apărut în colecția Buzz Books a Editurii Litera și se găsește pe site-ul www.litera.ro.

La căderea nopţii, o barcă pneumatică iese din portul Råå. La bord se află un individ care poartă o sabie ascunsă la spate, sub haine. Misiunea lui a fost hotărâtă de zaruri: cineva trebuie să moară. Cine anume, nu ştie încă. Cel de-al cincilea roman din seria Fabian Risk, începe din momentul în care acţiunea s-a oprit în „Motivul X”. Stefan Ahnhem continuă să dezvolte în forţă construcţia sa epică de investigaţie şi universul în plină expansiune din jurul lui Fabian Risk şi al colegilor lui, iar cititorul este invitat să se alăture cursei finale împotriva omului cu zarurile.

„X feluri de a muri este romanul poliţist cel mai plin de acţiune pe care l-am citit în ultimii ani. E atât de captivant şi de terifiant, încât uneori a trebuit să mă întrerup din citit.”Litteratursiden, Danemarca

James M. Olson – „Cum să prinzi un spion. Arta contraspionajului”

Volumul „Cum să prinzi un spion. Arta contraspionajului” de James M. Olson este disponibil pentru precomandă pe www.meteorpress.ro.

SUA suferă pierderi în războiul contraspionajului. Serviciile de informații străine, în special cele din China, Rusia și Cuba, recrutează spioni americani și fură secrete importante din domeniul tehnologiilor de vârf. James M. Olson, fost șef al contraspionajului din CIA, trage un semnal de alarmă și oferă un ghid pentru o mai bună protejare a securității naționale și a secretelor comerciale. Olson conduce cititorul în zona de umbră a lumii contraspionajului, acolo unde și-a desfășurat, vreme de treizeci de ani, cariera în CIA. Cartea mai analizează și 12 studii de caz reale pentru a ilustra motivul pentru care unii își spionează propria țară, arta contraspionajului și situațiile în care contraspionajul repurtează succese sau înregistrează eșecuri.

Jenni Hendrinks, Ted Caplan – „Unpregnant. O călătorie cu surprize”

Volumul „Unpregnant. O călătorie cu surprize” de Jenni Hendrinks și Ted Caplan a apărut în colecția Young Adult a Editurii Nemira și poate fi găsit pe www.nemira.ro.

Veronica Clarke are 17 ani și nu credea că-și va dori vreodată să pice un test – asta până când nu se uită la o bucată de plastic cu două linii roz. Viitorul ei la o universitate prestigioasă e în pericol, dacă nu ia în calcul o decizie dificilă: avortul. Problema e că cel mai apropiat loc unde poate face asta se află la peste o mie de kilometri distanță. În acest context, face apel la singura persoană care nu ar judeca-o: Bailey Butler, oaia neagră de la liceul ei și fosta-cea-mai-bună-prietenă…

Ronen Bergman – „Ridică-te și ucide primul. Istoria secretă a asasinatelor planificate ale Israelului”

Volumul „Ridică-te și ucide primul. Istoria secretă a asasinatelor planificate ale Israelului” de Ronen Bergman a apărut la Editura Rao și se găsește pe www.raobooks.com.

Structurile israeliene de informații își apără cu sârguință secretele. Opacitatea aproape totală este protejată de un melanj complex de legi și protocoale, cenzură militară strictă și intimidarea, interogarea și acuzarea jurnaliștilor și surselor lor. Această carte încearcă să arunce lumină asupra unor operațiuni importante, reușite sau nereușite, care au modelat istoria Mossadului (serviciul de informații externe al Israelului), dar și a altor organisme din comunitatea israeliană de informații.

Liane Moriarty – „Nouă străini”

Volumul „Nouă străini” de Liane Moriarty a apărut în colecția Fiction Connection a Editurii Trei și poate fi găsit pe www.edituratrei.ro.

Nouă persoane ajung într-un centru de relaxare izolat, unele dintre ele pentru că vor să slăbească, unele ca să-și schimbe stilul de viață, altele din motive pe care nu le pot recunoaște nici chiar față de ele însele. Însă niciunul dintre oaspeți nu-și imaginează ce vor însemna cele zece zile de lux, meditație și consiliere pentru care au plătit. Vor avea parte de sex, se vor îndrăgosti, vor muri sau doar vor pierde în greutate?

„O carte plină de un umor negru care sfidează orice clasificare. Reușește să fie grozav de amuzantă și să aibă și încărcătură emoțională în același timp, dovedind că autoarea Marilor minciuni nevinovate încă mai are multe de oferit cititorilor ei.”Bustle

Bogdan Teodorescu, Nicolae-Sorin Drăgan – „În căutatea Glonțului de Argint. Marketingul electoral în România”

Volumul „În căutatea Glonțului de Argint. Marketingul electoral în România” de Bogdan Teodorescu și Nicolae-Sorin Drăgan a apărut în colecția Comunicare media a Editurii Tritonic și poate fi găsit pe www.tritonic.ro.

În anii ’20, nevoia de a încadra și de a explica impactul tot mai pronunțat al media asupra publicului a dat naștere teoriei „glonțului magic”. În sine, aceasta se referă la ideea că mesajul pornește din media ca dintr-un pistol și se înfige ca un glonț în capul consumatorului care-l acceptă pasiv. La fel cu toți ceilalți consumatori expuși aceluiași mesaj. Destul de rapid, această teorie a fost infirmată, dar chiar și în zilele noastre există o percepție supradimensionată a influenței media asupra individului. În marketingul electoral, glonțul de argint este un moment de campanie care ar duce la scoaterea din joc a unui adversar, în general prin intermediul unei dezvăluiri devastatoare care ar determina dislocarea unui număr important de voturi, suficiente pentru pierderea alegerilor.

Share