3 cărți de la Crime Scene Press citite recent

„Înnebunește-i”, „Caz închis” și „Cameleonul” sunt trei volume apărute la Crime Scene Press pe care le-am citit în ultima vreme și pe care vi le recomand.

Stelian Țurlea – Înnebunește-i!

Stelian Țurlea își păstrează și în acest volum preferințele pentru relatarea unor întâmplări din viața comunității, întâmplări care rămân uneori ascunse de ochii noștri, ai tuturor, dacă refuzăm să privim cu atenție la știri sau să ne imaginăm scenarii dure. Un ziarist care sapă după adevăr într-o anchetă incomodă pentru anumite elemente ale lumii interlope, polițiști integri care caută și ei adevărul, precum și alții care încearcă să-l îngroape, scursuri ale societății care încearcă să-și impună propriile legi – acestea sunt personajele romanului „Înnebunește-i!” care nu duce lipsă de interogatorii mai mult sau mai puțin oficiale, capturi de droguri, povești de iubire întortocheate și vieți personale zbuciumate.

Stelian Țurlea – „Caz închis”

„Caz închis” este un roman polițist, în care un scriitor faimos moare printr-o sinucidere care nu pare tocmai sinucidere, iar anchetarea decesului dezvăluie o încrengătură de relații, care fac greu de depistat potențialul criminal. Viața complicată a scriitorului, plină de zone tulburi și de femei furioase pe care nu voia să le ia de nevastă, îi dă bătăi de cap polișistului care anchetează cazul, la fel și ziaristei care lucra la un ultim interviu controversat cu scriitorul, în care acesta avea de gând să facă dezvăluiri șocante. Să-l fi ucis una dintre iubitele de ocazie, poate cea mai stabilă dintre ele? Sau poate cineva dintr-o organizație care se simțea amenințată de dezvăluirile scriitorului? Indiferent de adevăr, autoritățile se grăbesc să închidă cât mai repede cazul…

George Arion – „Cameleonul”

George Arion, care se află în top 3-ul meu personal al scriitorilor români extraordinari, ne încântă anul acesta cu reeditarea volumului „Cameleonul”, un magistral roman de suspans. Personajul principal, un individ misterios, relativ tânăr, cu un fizic puternic, bine antrenat în tactici de supraviețuire și în arta deghizării, intervine în diverse nenorociri care sunt pe cale să aibă loc în București și le deturnează: un atac terorist la o școală de copii, un atentat asupra vieții unui politician integru, o sinucidere cu public, eliberarea unui deținut periculos și multe altele.

Dar cine este justițiarul care face ordine în oraș și pe care nimeni nu-l poate descrie precis, pentru că de fiecare dată arată altfel sau nici măcar nu poate fi zărit bine? Presa îl botează Cameleonul, pe urmele lui aleargă tot felul de indivizi, în încercarea de a-l anihila sau măcar de a-l identifica, însă nimeni nu pare să rezolve misterul. Partea și mai interesantă este că nici Cameleonul însuși nu știe cine este el cu adevărat și de ce acționează așa cum o face:

Rătăcea prin casa cu înfățișare umilă în exterior, dar cu încăperi somptuoase, în care se afla aparatură sofisticată, și nu-și găsea liniștea. Nu descoperea nicăieri niciun sprijin. Trecutul lui era încarcerat într-o tainiță a memoriei unde nu avea acces.

Abia finalul romanului, care mi s-a părut realizat în aceeași manieră ca „Trimisul special”, un alt volum de excepție al lui George Arion, ne face să întrezărim cine este cu adevărat justițiarul de pe străzile Bucureștiului. Vă recomand cu căldură „Cameleonul” pentru lectura fascinantă care o reprezintă acest roman, bun din toate punctele de vedere: idee, formă, modelarea personajelor, desfășurarea acțiunilor și a dialogurilor și împingerea narațiunii spre un final interesant.

Toate cele trei romane se află pe site-ul editurii Crime Scene Press, unde puteți găsi și diverse oferte și reduceri.

Share