Trooper lansează „Rădăcini de dor”, o super piesă metal-folclorică

În apropierea sărbătoririi a 25 de ani de existență a formației, rockerii de la Trooper au lansat piesa „Rădăcini de dor”, ultima parte a trilogiei „Rădăcini”.

Pe 19 octombrie 2020, cu numai câteva zile înainte de aniversarea primului sfert de veac de existență, Trooper lansează o piesă nouă, „Rădăcini de dor”, compusă în perioada de izolare.

„Rădăcini de dor” este o super piesă metal-folclorică (atipică, având o durată de 18 minute), în care pasajele care curg alene alternează cu cele alerte și în care vocile cântă sau recită, integrate într-o bogăție instrumentală, în care recunoști rockul metalic îmbinat excepțional cu ritmurile folclorice.

Noua piesă Trooper poate fi ascultată pe toate platformele online: Spotify, iTunes, Deezer, YouTube etc. La înregistrări au participat ca invitați și artiștii Alin Stoica, Lavinia Săteanu, Mădălina Stéphanie Radu, Liviu Cheloiu, Ana Bianca Gîrlă și Ștefan Milutinovici, pe care o să-i remarcați ca voci și instrumente pe lângă ale trooperilor.

Single-ul a fost mixat și masterizat de celebrul inginer de sunet american Peter Rutcho (Parkway Drive, Deez Nuts, Revocation) în studioul în care a fost lucrat și albumul „Ștefan cel Mare – Poemele Moldovei”.

Am vrut să marcăm 25 de ani de Trooper prin lansarea unei piese inedite. Am vorbit cu Balaurul și i-am spus că m-aș bucura să putem lansa ultima parte a trilogiei „Rădăcini”. În 2011 am lansat piesa instrumentală „Rădăcini de lume”, iar în 2013 altă piesă instrumentală, „Rădăcini de apă”. Ambele au ca punct de pornire folclorul românesc. Mi-am dorit să ducem povestea la final. Așa că Balaurul a scris „Rădăcini de dor”. Nu ne-am propus să dureze 18 minute, însă era nevoie să ‘traversăm’ toată România cu ea. Imediat ce am primit varianta demo m-am apucat de versuri. În felul în care simt eu astăzi. Când am terminat Conservatorul am susținut examenul de licență pe specializarea Folclor. Nu este un subiect străin pentru noi. Sper ca toți prietenii formației să aibă răbdare să asculte cele 18 minute de poveste. Suntem extrem de mândri de fiecare minut în parte și suntem nerăbdători să cântăm piesa live.

(Alin Dincă – Coiotul, Trooper)

Trooperii vor putea fi văzuți live în weekend, pe 24 octombrie, la spectacolul aniversar, care va avea loc la Arenele Romane.

Trooper înseamnă în prezent:

Ionuţ Covalciuc (tobe şi percuţie)
Alin Dincă (voce)
Aurelian Dincă (chitară, clape, voce)
Ionuţ Rădulescu (bass, voce)
Cristian Oftez (chitară).

Share