Bucharest Jewish Film Festival, ediție aniversară digitală

Bucharest Jewish Film Festival împlinește 10 ani, aniversarea fiind marcată printr-o nouă formulă: o ediție în totalitate digitală, transmisă pe Zoom și Facebook.

Bucharest Jewish Film Festival (Festivalul de Film Evreiesc) se va defășura în perioada 19-22 noiembrie și va include 18 evenimente, dintre care 8 filme și 10 evenimente conexe (conferințe, prelegeri, interviuri). Cu această ocazie, vor rula în premieră în România trei documentare:

    • „Golda”, o biografie a Goldei Meir, al patrulea prim-ministru al statului Israel;
    • „Kosher Beach”, despre o secțiune de plajă dedicată femeilor dintr-o comunitate de evrei religioși;
    • „Shalom Ireland”, povestea mai puțin cunoscută a comunității evreilor din Irlanda.

Scena virtuală a Festivalului de Film Evreiesc va găzdui momente muzicale de excepție, susținute în Sala Mare a Ateneului Român, închisă momentan pentru public. Printre invitații festivalului se numără dr. Ernest Oberländer-Târnoveanu, directorul Muzeului Național de Istorie a României, dr. Bülent Şenay, conferențiar al Universității Uludag, Bursa, Turcia și Simcha Jacubovici, regizor și producător de film, triplu laureat al premiului Emmy.

Programul Bucharest Jewish Film Festival poate fi consultat AICI.

Acest an a fost un an atipic, o provocare pentru noi toți. Ne aflăm, de altfel, într-o perioadă în care se trasează direcții noi în lumea culturală și artistică, și am considerat că organizarea unui festival de film digital este o oportunitate de neratat. Avem, pentru prima oară, posibilitatea să ajungem la un număr mai mare de spectatori și, în același timp, avem responsabilitatea promovării culturii evreiești, o muncă atât de importantă într-un context marcat din ce în ce mai puternic de reacții și mișcări antisemite. (Dan Schlanger, Președintele Bucharest Jewish Festival)

Festivalul de Film Evreiesc – ediția 2020 va fi difuzat în totalitate pe Zoom și Facebook Live. În cazul filmelor și al concertului de duminică, acestea vor putea fi vizualizate doar pe platforma Zoom, din cauza restricțiilor impuse de drepturile de autor.

Acesta este link-ul de conectare la platforma Zoom. Evenimentele deschise vor putea fi vizualizate pe pagina de Facebook a Bucharest Jewish Film Festival.

Din păcate, numărul spectatorilor este restricționat la 100 pentru evenimentele cu participare exclusivă pe Zoom, însă dacă nu reușiți să vă conectați din cauza numărului mare de participanți, organizatorii festivalului vă încurajează să luați legătura cu ei prin platformele de socializare, pentru a organiza o eventuală sesiune de vizionare ulterioară.

Share