„Leontina Văduva și marile scene ale lumii” – expoziție la Palatul Șuțu

Expoziția „Leontina Văduva și marile scene ale lumii” se deschide pe 18 decembrie la Palatul Șuțu și va putea fi vizitată până pe 10 ianuarie 2021.

Cu ocazia aniversării îndrăgitei soprane Leontina Văduva, în perioada 18 decembrie 2020 – 10 ianuarie 2021, în foyerul Muzeului Municipiului București – Palatul Suțu (Bd. I.C. Brătianu, nr. 2), Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură, Muzeul Municipiului București și Muzeul Național „George Enescu” – cu patronajul Ministerului Culturii, Ambasadei Republicii Argentina în România, Ambasadei Republicii Austria în România, Forumului Cultural Austriac din București, Ambasadei Regatului Spaniei în România și Ambasadei Regatului Unit al Marii Britanii în România și în parteneriat cu Galeria Tiny Griffon din Nuremberg, Floria și Wagner Arte Frumoase și Povești – prezintă expoziția „Leontina Văduva și marile scene ale lumii”, realizată special pentru această ocazie de artistul Florian Doru Crihană.

Inaugurarea expoziției „Leontina Văduva și marile scene ale lumii” va avea loc vineri, 18 decembrie 2020, ora 18:00, în format online, atât pe pagina de Facebook a asociației și pe canalul de YouTube, cât și pe pagina de Facebook a Muzeului Municipiului București.

„Succesele Leontinei Văduva la Paris, la Metropolitan Opera New York, Royal Opera House – Covent Garden, la Scala din Milano, Gran Teatre del Liceu din Barcelona, Teatro Colon Buenos Aires, Staatsoper din Viena sau La Fenice din Veneția sunt reinterpretate vizual de Crihană, de cele mai multe ori în lucrări-pandant, care omagiază pe de o parte rolurile reprezentative – Mimi, Manon, Leila, Mireille, Carmen, Antonia, Gilda, Norina, Susanna, Blanche, Violetta, și pe de altă parte celebrele clădiri și orașele-gazdă ale celor mai bune companii de operă din lume, pe scena cărora Văduva a urcat, cu remarcabil succes, de numeroase ori”, spune Cristina Simion, curator și galerist.

Share