Interviuri cu actori români, realizate în 2020 (retrospectivă)

Anul acesta am realizat patru interviuri cu actori și anume Tania Popa, Maria Buză, Alexandra Velniciuc și Constantin Cotimanis.

Interviuri cu actori – în format text

Tania Popa: „Am văzut un film de care m-am îndrăgostit și am vrut neapărat să fac o piesă de teatru după acel subiect. Nu cred că m-am gândit prea mult dacă îmi va ieși sau nu spectacolul, dar am avut mare încredere în faptul că actorii pe care i-am ales vor înțelege ce vreau de la acest spectacol. Rezultatul a fost simplu… sold out la fiecare reprezentaţie.”

Interviul complet -> Tania Popa: „Munca de regizor e mult mai grea decât cea de actor”

Maria Buză: „Lumea teatrului înseamnă interacțiune, întâlnirea artistului cu publicul, bucuria actului artistic şi creator în ochii spectatorului şi să-ţi primeşti premiul cel mare, aplauzele. Altfel, totul îşi va pierde sufletul, umanitatea, iubirea şi va deveni o mașinărie controlată cu telecomanda.”

Interviul complet -> Maria Buză: „Știu doar că vreau să fiu pe scenă”

Alexandra Velniciuc: „Deși am trecut, ca fiecare, prin diverse stări și trăiri, pot spune că mi-a prins foarte bine această perioadă. M-am descoperit un om echilibrat, pe care lipsa activității în afara casei nu l-a deranjat, decât în măsura în care mi-a fost dor să joc și să simt energia binecuvântată a publicului.”

Interviul complet -> Alexandra Velniciuc: „Ca să fim sănătoși fizic, este important să ne hrănim sufletul cu lucruri pozitive”

Interviu în format video

La final, un scurt interviu video din 18 august 2020, publicat pe Facebook, cu actorul și directorul de teatru Constantin Cotimanis.

4arte: Spuneți-mi, vă rog, cum a fost această primă jumătate de an pentru actorul Constantin Cotimanis și pentru directorul de teatru Constantin Cotimanis?

Constantin Cotimanis: A fost foarte fructuoasă. Obositoare, dar foarte frumoasă. Pentru prima oară am fost numit într-o funcție de conducere, funcție de care am fugit toată viața. 🙂

Iar acum, din dragoste de oameni, trebuie să fac și chestia asta, cu manageriatul de teatru. Am preluat un teatru, îl voi duce mai departe. Nenorocirea și frumusețea, în același timp, este că îl voi duce în condiții deosebite, în condiții de pandemie. Asta îți oferă anumite oportunități. De exemplu, ne-au trimis în stradă, ca să avem ceva activitate în perioada asta, să putem fi plătiți. […] Ne-am dat seama că este o oportunitate extraordinară să ne facem și reclamă pentru teatru în același timp.

Interviul integral poate fi văzut AICI.

Share