„Traducătorii” (Les traducteurs), acum în cinematografele din România

„Traducătorii/ Les traducteurs”, un seducător mister de tip Agatha Christie, cu traducători și hackeri, intră în cinematografe în 5 februarie.

Traducătorii

Cu o poveste inspirată din fapte reale și o distribuție excepțională, în care se regăsesc Olga Kurylenko, Lambert Wilson și Eduardo Noriega, „Traducătorii/ Les traducteurs”, un film franțuzesc plin de suspans și empatie, regizat de Régis Roinsard și distribuit de Independența Film, va avea premiera în câteva dintre cinematografele din România funcționale în această perioadă, începând cu 5 februarie.

„Traducătorii”, un film inspirat dintr-un caz real

Izolați într-un buncăr de lux, fără contact cu exteriorul, nouă traducători sunt angajați pentru a lucra simultan la ultima parte a unei trilogii de mare succes internațional. Însă primele 10 pagini ale manuscrisului top secret sunt publicate pe internet. Un hacker anunță apoi că dezvăluie și restul poveștii dacă nu i se plătește o sumă colosală. Din acel moment, pentru cei nouă traducători, experiența se transformă într-un coșmar.

Pelicula „Traducătorii” are la bază câteva fapte reale din spatele romanului de succes semnat de Dan Brown, „Inferno”. În 2013, acesta și-a ținut traducătorii în locuri secrete din Italia, despre care doar familiile lor știau. Aceștia au stat izolați timp de două luni, pentru a înlătura riscul „scurgerii” manuscriselor.

Fără acces la internet, având posibilitatea de a se consulta doar cu colegii prezenți, cu vizite supravegheate la baie. Așa au trăit traducătorii lui Dan Brown, care, în plus, erau și păziți de personal înarmat. Aceștia au declarat într-un interviu pentru The Guardian că este o experiență pentru care trebuie să fii excelent pregătit psihic.

Un mare admirator al Agathei Christie, una dintre primele scriitoare de succes ale Marii Britanii, dar și al lui Hitchcock, Régis Roinsard, regizorul și co-scenaristul filmului (alături de Daniel Presley și Romain Compingt), a creat o poveste care te ține cu sufletul la gură.

Filmul „Traducătorii” este distribuit la noi de Independența Film. Distribuitorul publică frecvent pe contul de Vimeo filme din portofoliul companiei. Cele mai vizionate titluri din luna ianuarie au fost: „La vie d’Adèle”, „Love” și „It Must Be Heaven”.

Share