byron, concert aniversar online, live din Expirat

Trupa byron va susține un concert în live streaming pe platforma streamerse.net miercuri, 17 februarie, începând cu ora 20:00.

byron

Evenimentul va marca sărbătorirea a 10 ani de când s-a lansat albumul „Perfect”.  Va fi transmis în direct de pe scena clubului Expirat din București. Concertul online marca byron va fi transmis în direct pe platforma streamerse.net, începând cu ora 20:00 (ora României) și va putea fi vizionat în toate colțurile lumii.

„Perfect” este un album de adaptări și re-orchestrări după cântece românești mai mult sau mai puțin cunoscute. Piesele sunt interpretate în original de artiști precum Timpuri Noi, Alexandru Andrieș, Phoenix, Celelalte Cuvinte, Nicu Alifantis și mulți alții. Albumul a marcat și colaborarea inedită a trupei byron cu regizorul Nae Caranfil și este un tribut adus muzicii românești.

byron cântă „Perfect” din Expirat

Biletele pentru concertul online transmis din Expirat sunt disponibile pe Streamerse și în rețeaua iabilet.ro. Cei care doresc să susțină trupa pot alege între trei categorii de bilete – la 35, 50 și 75 de lei – în sistem “pay what you want”.

„Perfect” a fost un joc de la un capăt la altul, inițiat de Victor Panfilov, producătorul și inginerul de sunet cu care am lucrat în primii nouă ani, și dus apoi mai departe de fiecare dintre noi. Conceperea lui a durat mai mult decât plănuiserăm, pentru că încercam să echilibrăm cât de cât mersul nostru pe sârmă și ne apucaserăm în același timp de alte două proiecte mari – piesa de teatru „Nevestele vesele din Windsor” (în regia regretatului Alexandru Tocilescu) și concertul „Live underground”, filmat în salina Turda.

A fost o minune că am reușit să le ducem pe toate la capăt. Acum, că au trecut zece ani, putem să romanțăm povestea și să spunem că a fost greu, dar ne-a făcut plăcere.

(Dan Byron, solistul byron)

Trupa byron cântă rock cu influențe diverse. S-a înființat în 2006 și a lansat de atunci șase albume de studio și trei DVD-uri live. Membrii trupei sunt obișnuiți să cânte pe scene mari de festival în fața a mii de spectatori. Dar și wireless, neamplificat, pentru o mână de oameni.

Au filmat un concert în Salina Turda (la 100 de metri adâncime) pentru că era o provocare de neratat. Și au compus coloana sonoră pentru un serial original HBO România.

Cel mai recent disc al trupei – „Nouă”– este un album despre noi, despre România, dedicat nouă. Un carusel muzical cu 12 piese despre emigranți dar și despre noi, cei rămași acasă. Un album despre inconștientul colectiv, despre tăceri și mersul nostru zilnic pe ață.

Share