Filme noi: „Adevărul” („La vérité”) cu Catherine Deneuve

Ce filme noi avem la cinema în luna februarie? „Adevărul” („La vérité”), cu Catherine Deneuve și Juliette Binoche, două legende ale cinematografiei franceze, ajunge în cinematografele din România în acest weekend.

filme noi

Cel mai nou film al regizorului japonez Hirokazu Kore-Eda, care a deschis ediția din 2019 a Festivalului Internațional de Film de la Veneția, este distribuit la noi de Independența Film. „Adevărul” vorbește despre familie, decepție și responsabilitate, combinând drama și comedia „așa cum ele co-există și în viața reală”. (Hirokazu Kore-Eda).

Filme noi în cinema: „Adevărul” („La vérité”)

Fabienne (Catherine Deneuve) este o divă a cinematografiei franceze. Ea are parte de toată iubirea și admirația bărbaților, dar o relație complicată cu propria fiică. Atunci când diva își publică memoriile, Lumir (Juliette Binoche) vine la Paris împreună cu soţul (Ethan Hawke) şi copilul. Întâlnirea dintre mamă şi fiică devine rapid o confruntare: adevăruri ascunse și resentimente nedeclarate ies la suprafață.

Textul inițial a fost o piesă de teatru despre o actriță care îmbătrânește. Pe parcursul dezvoltării scenariului de film, însă, Hirokazu Kore-Eda a colaborat cu Deneuve și Binoche. Cele două i-au oferit astfel informațiile necesare pentru ca experiențele lor profesionale să se regăsească în film.

„Adevărul” are premiera în cinematografele funcționale din România în data de 26 februarie.

Proiecțiile programate sunt în București (Cinema Union, Cinema Elvire Popesco, Happy Cinema), Bârlad (Cityplex Victoria), Bacău (Happy Cinema), Bistrița (Centrul Cultural Dacia), Iași (Ateneul Național), Sfântu Gheorghe (Cityplex Arta). Din 5 martie, va rula și în Caransebeș (Cinema 3D Luna), Oțelu Rosu (Cinema 3D), Reșița (Cinema Dacia Reșița 3D) și Petroșani (Cinema 3D Șerban Ionescu).

Share