Celula de artă în martie: concert și expoziții

Galeria neconvențională Celula de artă continuă să aducă lucrări și demonstrații de artă menite să facă trecătorii să se oprească. Unde? În fața spațiului – acvariu din B-dul Carol, nr. 53, unde pot interacționa direct și liber cu perspectiva artiștilor.

celula de artă

În luna martie, privitorii vor avea parte de un performance susținut de multi-instrumentistul autodidact Cătălin Lungu. De asemenea, vor putea vedea lucrările artistelor Maria Buciu și Andreea Toma.

Concert și expoziții la Celula de artă în luna martie

Pe 6 martie, de la ora 19:00, va avea loc Celula Session #5, un mini-concert din seria de performance-uri inițiate de Celula de Artă. După o lungă călătorie interioară asistată de muzici de pretutindeni, muzicianul Cătălin Lungu va cânta în fața publicului, folosindu-se de chitară, trompetă preparată, loop-uri și efecte.

Performance-ul va consta într-o redescoperire a sunetului cu aceleași dispozitive, instrumente și mijloace care l-au ajutat pe artist să cunoască atât plafonarea cât și noul în muzică. Momentul muzical își propune să emuleze o parte din camera în care Cătălin scrie muzica sau experimentează jucăuș, iubitor, curios sau haotic cu sunetul.

Evenimentul va fi transmis live pe pagina de Facebook Celula de Artă.

Deși titlul expoziției „Înăuntru”, a Mariei Buciu, promite o atmosferă intimă, confesională, aici, interioritatea este captivă, lipsită de gen și persoană. Maria s-a folosit de proporții – sau mai degrabă de disproporții – pentru a explora relațiile de forță dintre spațiu și ocupant. Neajutorare, frică, abandon, fatalism, amnezie, haos – acestea sunt câteva dintre temele și emoțiile care răzbat din lucrările ei. Și pe care ne va fi destul de ușor să le (re)trăim, la rândul nostru, ca supraviețuitori ai pandemiei și ai distanțării sociale.

Lucrarea „Înăuntru” poate fi văzută la Celula de Artă între 15 și 29 martie.

„Pharmakon” este un manifest al artistei Andreea Toma împotriva abuzului de medicamente. Face parte din proiectul „Mass Media”, care își propune să demonstreze că mijloacele de comunicare în masă propagă strategii „culturale” distructive, care împing la un consum de informație neselectiv.

Instalația poate fi văzută în spațiul expozițional din B-dul Carol, nr. 53 în perioada 29 martie – 11 aprilie.

Share