Tobe pentru supereroi – episodul 2

La o lună de la demarare, proiectul „Tobe pentru supereroi” intră într-o nouă etapă. După ce a fost dedicat în exclusivitate cadrelor medicale, începând din această săptămână supereroii dornici să bată în tobe sunt voluntarii filialei sibiene a Crucii Roșii.

tobe pentru supereroi

16 cadre medicale au participat în prima lună a proiectului „Tobe pentru supereroi” inițiat de percuționistul Andrei Marcovici, membru al Orchestrei Filarmonicii Sibiu.

„Entuziasmul, interesul și devotamentul medicilor și asistentelor care au venit la orele de percuție m-au determinat să pregătesc o surpiză pentru publicul larg la finalul proiectului, în luna mai dar, în același timp, să și dezvolt această idee”, a declarat Andrei Marcovici.

În a doua etapă a proiectului, supereroii vizați sunt voluntarii de la Societatea Naţională de Cruce Roşie din România, Filiala Sibiu.

„Le-am lansat voluntarilor Crucii Roșii invitația de a participa, terapeutic, la lecții de cântat la tobe. Mulțumim Filarmonicii de Stat Sibiu și muzicianului Andrei Marcovici pentru că au găsit modalitatea aceasta faină de a conecta lumea voluntariatului cu lumea muzicii, într-un gest de solidaritate, care ne mai ridică presiunea de pe umeri“, a declarat Răzvan Biriș, director Crucea Roșie Sibiu.

Cursurile de percuţie au loc în Sala „Henry Selbing” a Filarmonicii de Stat Sibiu, în fiecare luni şi miercuri, între orele 17:00 şi 19:00. Voluntarii Crucii Roșii se pot înscrie la numărul de telefon 0735566486.

Andrei Marcovici este absolvent al Universității de Muzică Wuppertal (Germania), în anul 2005. Membru al Orchestrei Filarmonicii de Stat Sibiu, este pasionat de muzică contemporană, în formule diferite – atât alături de muzicieni cât şi de artiști vizuali, actori sau dansatori.

Share