LibFest 2021: lansările editurii Tritonic

Editura Tritonic va participa la târgul LibFest, organizat de Libris.ro în perioada 25-28 martie 2021, cu trei lansări de carte.

LibFest

Aflat la prima ediție în mediul virtual, târgul online de carte și experiențe culturale LibFest aduce la un click distanță 100 de edituri, peste 150 de lansări și dialoguri cu autori români și internaționali, 25.000 de titluri însumând 1 milion de volume cu reduceri între -20% -80% și peste 3.000 de cărți cu autograf.

Ce va lansa Editura Tritonic la târgul LibFest?

  • Romanul „Mör”, de Johana Gustawsson se va lansa vineri 26 martie, ora 21:00, LIVE de la Londra cu autoarea în dialog cu Bogdan Hrib. Volumul, apărut în martie 2021, face parte din colecția Mystery & thriller a Editurii Tritonic.

Johana Gustawsson locuiește la Londra împreună cu familia sa. Bunicul ei, Simon Lagunas, deportat de naziști la Buchenwald, a contribuit la eliberarea acestui lagăr de concentrare. Lăudat de cititori și apreciat de critici, „Block 46”, romanul de debut al autoarei, reprezintă o incursiune în inima măcelului nebunesc și reînvie trista amintire a Holocaustului. „Block 46” a fost distins cu Premiul Nouvelle Plume d’Argent și a apărut la Tritonic în 2019, când a fost lansat în prezența autoarei.

„Mör”, cea de-a doua anchetă întreprinsă de Emily Roy și Alexis Castells, se inspiră din tenebrele altui flagel petrecut în secolul al XIX-lea, la Londra, pe străduțele bântuite de Jack Spintecătorul. O aventură care ne poartă din vremurile tulburi ale lui Jack Spintecătorul până în zilele noastre, din Marea Britanie până în Suedia. O poveste despre rău și despre bine, despre iubire și ură, despre urâțenie și frumusețe. Pe alocuri crud și macabru, romanul Johanei Gustawsson este plin de suspans și răsturnări de situații.

Veți zâmbi pe alocuri citind dialogurile dintre personaje sau descoperind obiceiuri și mâncăruri mai puțin cunoscute. Cu siguranță nu veți lăsa romanul din mână și veți devora povestea, pagină după pagină, până la final.

  • Sâmbătă 27 martie, la ora 21:00, va avea loc în cadrul LibFest lansarea romanului „Zei străini”, LIVE din New York cu autoarea Annamaria Alfieri în dialog cu Bogdan Hrib.

Vera este fiica unui misionar scoțian, crescută de mică în inima Africii. Justin Tolliver, fiu de nobil englez, dar fără resurse financiare acceptă o funcție de inspector adjunct de poliție. Cei doi tineri se plac, dar nu au curajul de a-și împărtăși sentimentele. Dar când unchiul Verei, afemeiatul doctor Pennymann este ucis cu o suliță maasai, iar principalul suspect este un vraci local, destinele celor doi tineri se apropie din nou.

Peisaje de vis și suspans în sălbăticia continentului neatins încă de tehnologie, nevinovate aventuri amoroase și neașteptate răsturnări de situații, o societate care se luptă cu inechități și prejudecăți, toate se amestecă într-o poveste precum cele din misterele Agathei Christie pe un fundal exotic desprins din descrierile autoarei Karen Blixen.

„Cine nu a citit Out of Africa (Din inima Africii), măcar a văzut filmul și înțelege care este decorul povestirii. Acțiunea din „Zei străini”, asezonată cu personaje reale – baronul Bror von Blixen-Finecke, viitorul soț al autoarei daneze sau celebrul vânător Denys Finch Hatton ne poartă într-o zonă romantică a unui colonialism nedrept și absurd. De fapt un roman de dragoste, construit pe o anchetă politistă. Justin Tolliver nu e nici Hercule Poirot, nici James Bond, dar e un tânăr polițist îndrăgostit de Vera și de… justiția britanică. O istorisire de oameni mari după modelul romanelor de aventuri ale adolescenței noastre.” (Bogdan Hrib)

  • Lansarea volumului colectiv „Schițe de iubire 2.0” va avea loc duminică 28 martie, ora 17:00, LIVE de peste tot, cu Teodora Matei (Ploiești), Anamaria Ionescu (Castelldefels), Tony Mott (Brașov), Lucian-Dragoș Bogdan (Alba Iulia), Dănuț Ungureanu (București), Rebeca Cojocaru (București), Bogdan Hrib (Haga).

„Reeditarea volumului de față ar putea părea un update la update, însă toate acestea s-au întâmplat pentru că nici autorii, nici cititorii n-au rămas aceiași, au adunat experiențe mai mult sau mai puțin plăcute, au vărsat alte lacrimi de fericire sau tristețe, au aflat lucruri noi despre ei înșiși sau lumea în care trăiesc.
Și, așa cum ne place uneori să adaptăm rețetele unor feluri preferate de mâncare, ne-am gândit că ar fi o idee bună să mai adăugăm sau să ponderăm ingredientele poveștilor deja știute, sperând că nu doar aspectul se va schimba în bine, ci și aroma finală, rămasă după întoarcerea ultimei pagini.”
(Teodora Matei și Lucian-Dragoș Bogdan, editori)

Share