Ana Blandiana, aniversată la UNATC

UNATC „I.L. Caragiale” București organizează aniversarea uneia din cele mai importante personalități culturale autohtone: scriitoarea Ana Blandiana.

ana blandiana

Prin această aniversare se deschide seria de evenimente din cadrul proiectului „Întâlnire cu poetul preferat”. UNATC își propune să găzduiască un dialog viu între tânăra generație de artiști și reperele literaturii și culturii românești contemporane. Universitatea susține acest dialog între lumea artistică și cea literară, dar și între generații, cu substanțial beneficiu pentru ambele părți angajate. Educația teatrală și cea cinematografică nu se pot împlini fără cunoașterea reperelor culturale locale.

Evenimentul va debuta cu alocuțiunea Rectorului UNATC, prof. dr. Liviu Lucaci, urmat de discursul Președintelui Institutului Cultural Român, Mirel Taloș. Aniversarea va continua cu studenții actori din anul I și cu punerile în scenă ale poeziei autoarei. Sunteți invitați, de asemenea, să urmăriți dialogul pe care scriitoarea Ana Blandiana îl va purta ulterior cu studenții și invitații prezenți. Cuvântul de încheiere îi va aparține Decanului Facultății de Teatru, conf. dr. George Ivașcu.

Evenimentul are loc în Sala „Ileana Berlogea”, din cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București și va fi transmis pe canalul de YouTube UNATC, joi, 25 martie, începând cu ora 19:00.

Ana Blandiana, pe numele real Otilia Valeria Coman, este poetă, prozatoare, traducătoare și activist civic. Operele ei au fost publicate în țară și străinătate și au fost distinse cu premii naționale și internaționale.

Share