„Proiecte globale 2045” de Daniel Estulin, în curs de apariție la Meteor Press

Volumul „Proiecte globale 2045” de Daniel Estulin este în curs de apariție în colecția Istorie a editurii Meteor Press.

proiecte globale 2045

Omenirea se confruntă cu o criză de o amploare care a mai existat doar de două ori în ultimele milenii. Prima dată între secolele IV-VI, când a apărut Feudalismul, iar a doua oară la începutul secolului al XVII-lea, odată cu nașterea Capitalismului

Potrivit lui Daniel Estulin, trăim acum sfârșitul capitalismului, o criză sistemică planetară. Capitalismul are nevoie de expansiune continuă, de deschiderea unor piețe noi, deoarece fără acestea moare.

Efectele pe termen mediu ale crizei vor fi dezintegrarea statelor, sfârșitul actualului model economic planetar, regionalizarea economiilor, nașterea proiectelor globale supranaționale și translația atlantismului (NATO, SUA, Atlanticul de Nord) spre zona de Est și Pacific (Drumul Mătăsii, China, Eurasia), cu America Latină ca nod secundar.

Cartea „Proiecte globale 2045” propune construirea unui noul model economic după prăbușirea globală a lumii. Misiunea reală este depășirea crizei cu pierderi minime și cât mai repede, pentru a nu se întinde pe milenii. Intenția este de a fi redusă la o jumătate de secol, maximum două secole.

Daniel Estulin este jurnalist de investigații răsplătit cu numeroase premii. La Meteor Press i-au mai apărut volumele „Clubul Bilderberg”, „Stăpânii din umbră”, „TransEvoluția. Apropiata eră a deconstrucției umane” și „În culisele unei președinții”.

Share