Ziua Internațională a Cărții: recomandările Editurii Tritonic

Ziua Internațională a Cărții și a Drepturilor de autor se sărbătorește pe 23 aprilie, în scopul promovării lecturii și publicării de cărți.

ziua internațională a cărții

Cu această ocazie aniversară, am întrebat reprezentanții unor edituri care sunt cele mai interesante trei titluri publicate în 2021 pe care cititorii merită să le aibă în bibliotecile lor. De asemenea, am întrebat dacă pe data de 23 aprilie vor organiza anumite evenimente sau vor avea anumite promoții pentru cititori. Prima editură care a răspuns a fost Tritonic. Iată ce am aflat!

Cele mai drăguțe titluri de la Editura Tritonic în 2021 (până acum!)

„Zei străini” de Annamaria Alfieri

Cine nu a citit „Out of Africa” (Din inima Africii), măcar a văzut filmul și înțelege care este decorul povestirii. Acțiunea din Zei străini, asezonată cu personaje reale – baronul Bror von Blixen-Finecke, viitorul soț al autoarei daneze sau celebrul vânător Denys Finch Hatton ne poartă într-o zonă romantică a unui colonialism nedrept și absurd. De fapt un roman de dragoste, construit pe o anchetă polițistă. Justin Tolliver nu e nici Hercule Poirot, nici James Bond, dar e un tânăr polițist îndrăgostit de Vera și de… justiția britanică. O istorisire de oameni mari după modelul romanelor de aventuri ale adolescenței noastre.

„Mör” – Johanna Gustawsson

După „Block 46”, Johana Gustawsson revine cu Mör, al doilea volum din seria Emily Roy, profiler la Scotland Yard și Alexis Castells, scriitoare. Un volum foarte crud, cinic, dar plin de umor și plin de feminitate. Un amestec exploziv de suspans și piste false. De la Jack Spintecătorul până în zilele noastre.

„Social media influencerii și rolul lor publicitar” – Delia Cristina Balaban și Julia Szambolics, coordonatori

„Social media influencerii și rolul lor publicitar” este un volum academic (pe hârtie) despre influencerii zilelor noastre și despre rolul lor mai mult decât virtual. O carte pe alocuri foarte științifică (pentru că e, totuși, în colecția Comunicare media) dar care poate fi citită și… folosită de orice om al zilelor noastre care e (mai ales acum) legat ombilical de un laptop sau un telefon deștept.

Cum sărbătorește editura Ziua Internațională a Cărții?

Pe 23 aprilie, Editura Tritonic vă invită la World Book Day 2021. Cine comandă vineri, 23 aprilie, orice carte pe www.tritonic.ro va primi GRATUIT un volum de ficțiune scris de un autor român.

Volumele oferite gratuit se vor alege la întâmplare de editură din colecțiile Mystery & thriller, SF & Fantasy, LIT și Cașmir. Se iau în considerare comenzile finalizate între orele 00:00 și 24:00 ale zilei de 23 aprilie 2021.

Share