Filarmonica Sibiu participă la Festivalul Internațional „George Enescu”

Pentru a doua ediție consecutivă, Filarmonica Sibiu a fost invitată să participe în prestigiosul Festival Internațional „George Enescu”.

filarmonica sibiu

Muzicienii sibieni vor susține două concerte în cadrul Festivalului Internațional „George Enescu”. Unul va fi la Sibiu și celălalt la București, în 16 și 18 septembrie 2021, alături de dirijorul Tito Ceccherini și violonista Carolin Widmann.

Cea de-a 25-a ediție a Festivalului Internațional „George Enescu” se va desfășura în perioada 28 august – 26 septembrie și va aduce la București cele mai importante orchestre și cei mai valoroși muzicieni ai momentului. Organizatorii dedică această ediție aniversării a 140 de ani de la nașterea marelui compozitor român.

„Având în vedere experiența pozitivă a ultimei ediții precum și idea programatică a conducerii artistice a Festivalului am lansat propunerea de participare a Filarmonicii de Stat Sibiu în cadrul ediției 2021 a acestui prestigious eveniment”, a precizat Mihai Constantinescu, directorul ARTEXIM, organizatorul festivalului.

Filarmonica Sibiu, două concerte în cadrul Festivalului Enescu

Primul concert al Filarmonicii de Stat Sibiu va fi prezentat publicului sibian joi, 16 septembrie 2021, la Sala Thalia, urmând ca în 18 septembrie muzicienii să cânte pe scena Sălii Radio din București.

Orchestra Filarmonicii Sibiu va fi dirijată de Tito Ceccherini (Italia), iar solistă va fi violonista Carolin Widmann (Germania). Se va interpeta un program de muzică contemporană, care va include lucrări semnate de Adrian Iorgulescu (președintele Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor), Dai Fujikura (Japonia), Salvatore Sciarrino (Italia), Francesco Filidei (Italia), Giorgio Battistelli (Italia). Evenimentele sunt incluse în seria de concerte „Muzica Secolului XXI”.

„După succesul concertului susținut de Filarmonica de Stat Sibiu pe scena Sălii Radio, în ediția 2019 a festivalului, anul acesta ne bucurăm de faptul că am convins prin calitatea și seriozitatea demonstrată și suntem reinvitați. Filarmonica a crescut calitativ ca Făt-Frumos, trecând prin greutățile pandemice și cu viteza metaforică a celebrului basm”, a declarat dirijorul Cristian Lupeș, managerul Filarmoncii de Stat Sibiu.

În Festival este invitat și Cristian Lupeș, care va dirija concertul celebrului ansamblu Deutsche Kammerphilharmonie Bremen, cu violonista Arabella Steinbacher si pianistul Julien Libeer. Evenimentul este programat luni, 13 septembrie 2021, la Ateneul Român.

Festivalul Internațional George Enescu 2021 va avea un program artistic excepțional, susținut de 4700 de artiști străini și români, pe o durată record de 4 săptămâni, dar și cu măsuri care să reducă riscurile de sănătate pentru spectatori, artiști, organizatori și jurnaliști.

Share