Ziua Internațională a Cărții: recomandările Editurii Corint

Ziua Internațională a Cărții, sărbătorită anual pe 23 aprilie, este tot mai aproape. Cu această ocazie, continuăm „petrecerea online” dedicată cărții cu recomandări de lectură primite de la Editura Corint.

ziua internațională a cărții

Trei titluri noi de la Editura Corint care merită să ajungă în bibliotecile voastre

„Fată, femeie, alta” – Bernardine Evaristo

„Fată, femeie, alta”  este un roman distins în 2019 cu prestigiosul Booker Prize și publicat pentru prima oară în limba română în colecția Corint Fiction, în traducerea Adinei Ihora. Douăsprezece voci feminine rescriu, în această strălucitoare fuziune de vers și proză, momente de istorie culturală, socială și intimă a feminității în Marea Britanie, într-o ecuație dominată de rasă, culoare, sexualitate, identitate, iubire și prietenie. Romanul polifonic al lui Bernardine Evaristo se află pe lista cărților favorite ale lui Roxane Gay și Barack Obama. A fost declarat cea mai bună carte a anului 2019 de către New Yorker, Washington Post, The Guardian, Kirkus Reviews și multe alte publicații cu o importantă autoritate culturală.

„Doamna Dalloway. Camera lui Jacob” – de Virginia Woolf

Este vorba despre un volum dublu, care conține un roman cu statut canonic – Doamna Dalloway, inclus de revista Time pe lista celor mai bune 100 de romane în limbă engleză – și Camera lui Jacob, considerat prima capodoperă experimentală a autoarei și prima ei carte cu adevărat modernistă. Volumul a apărut sub noul imprint Clasici ai literaturii.

Au fost odată două orașe. New York și București la 1900 – Mariana Neț

Volumul „Au fost odată doupă orașe”, apărut în colecția Corint Istorie Autori Români, are parfum de epocă: mirosul tramvaielor, tavernelor, grădinilor de început de secol XX, din două orașe cu destine speciale, de pe continente despărțite de un ocean. Cartea propune o foarte interesantă  comparație între două orașe care par de necomparat: New York și București, așa cum erau ele la 1900.

Autoarea, profesor doctor Mariana NEȚ, explică: „Această carte este o excursie în trecut. Ea spune povestea orașelor New York și București în perioada dintre 1865 și 1914 și arată că, într-o vreme în care majoritatea așezărilor urbane din Europa și din cele două Americi treceau printr-un proces de transformare, New Yorkul și Bucureștiul erau profund diferite în aparență, dar destul de asemănătoare, în esență, ca stiluri de viață.

În ambele orașe, locuitorii din clasa de mijloc scăpau treptat de complexe, se mândreau cu urbea, cartierul și bucătăria lor. Adesea își onorau concetățenii merituoși, mulți donau pentru statui și edificii culturale, se bucurau de înființarea operei și a filarmonicii, își însușeau – sau rafinau – manierele urbane, trimiteau cărți poștale ilustrate, vedeau  filme, călătoreau cu tramvaiul și se plimbau pe trotuare (ce urmau să fie) asfaltate… Câțiva dintre ei vorbeau la telefon. Toți credeau în viitor și se implicau în a-l aduce mai aproape.”

Cum sărbătorește editura Ziua Internațională a Cărții?

Cu ocazia Zilei Internaționale a Cărții și a drepturilor de autor, editura sărbătorește cu reduceri de preț de 50% la toate colecțiile, de vineri până duminică (23-25 aprilie).

Share