Concurs de scenarii! Data limită, 15 mai

American Independent Film Festival (AIFF) anunță concurs de scenarii: a treia ediție WRITE A SCREENPLAY FOR (WSF)… / SCRIE UN SCENARIU PENTRU…, organizată de Asociația Cinemascop cu sprijinul HBO Europe.

concurs de scenarii

AIFF introduce publicului din România cele mai noi, creative și originale filme americane de cinema ale anului. În plus, organizează workshopuri, dezbateri, master-classuri cu cineaști și actori reputați. Printre oaspeții edițiilor anterioare s-au numărat Joaquin Phoenix, Ethan Hawke, John C. Reilly, Milena Canonero, Kent Jones, Roberto Minervini și Sebastian Stan.

Concurs de scenarii: povești cu sau pentru publicul tânăr

Provocarea lansată în acest an este pentru scenariștii de limba română. Aceștia sunt invitați să propună povești cu sau pentru publicul tânăr, identificat ca Generation Z. Concursul are în vedere două secțiuni: proiecte de mini-serie TV, cu povești structurate pe durata a 6 sau 8 episoade și filme de lungmetraj de ficțiune.

Scenariștii de limba română, experimentați sau începători, sunt așteptați să trimită o descriere succintă a poveștii (outline) de până la cinci pagini, precum și o scenă de conflict sau încărcătură emoțională din scenariu (maxim trei scene sau aproximativ cinci pagini în Final Draft / orice software de formatat scenarii). Aplicațiile trebuie trimise la adresa info@cinemascop.eu, data limită fiind 15 mai 2021. Regulamentul complet al concursului poate fi accesat AICI.

Un juriu format din echipa HBO, regizorul Cristian Mungiu, scenaristul Alexandru Baciu și Kira Hagi, în calitate de ambasador al celei de a treia ediții, va analiza toate propunerile primite și va alege listă scurtă de proiecte finaliste care vor trece în etapa a doua a concursului.

Autorii proiectelor aflate pe lista scurtă (între 5 și 10 proiecte) vor fi anunțați pe 18 iunie la gala de deschidere AIFF. Pe durata festivalului, participanții la concurs sunt invitați la o serie de workshop-uri de profil, iar finaliștii vor beneficia de consilierea scenaristului Alex Baciu și a Ioaninei Pavel, TV producer – HBO Europe. Aceștia vor lucra intensiv vreme de o săptămână la dezvoltarea proiectelor de mini-serie TV sau film. La capătul acestui proces, HBO Europe va alege proiectele câștigătoare – a căror dezvoltare dorește să o sprijine în continuare. Câștigătorii vor fi anunțați public pe data de 24 iunie de către Kira Hagi la gala de închidere AIFF.

Ediția a 5-a a festivalului American Independent Film Festival va avea loc între 18 și 24 iunie 2021. Mai multe informații vor fi disponibile în curând.

Share