„Rock the Symphony”, evenimentul săptămânii la sala Thalia

Piese de la Deep Purple, Adele, Guns N’Roses, One Republic, Nirvana, Michael Jackson și alți artiști vor putea fi ascultate, în interpretarea Orchestrei Filarmonicii Sibiu, la „Rock the Symphony”. Evenimentul va avea loc joi, 13 mai 2021, cu începere de la ora 19:00, la sala Thalia din Sibiu.

rock the symphony

În cadrul „Rock the Symphony”, Orchestra Filarmonicii Sibiu, dirijată de Remus Grama, alături de solistul Sorin Petrescu (pian) vor interpreta muzică pop-rock. De la cunoscutul hit Deep Purple „Smoke on the Water” sau „Bohemian Rhapsody” a grupului britanic Queen și până la „Thriller”-ul lui Michael Jackson și mult mai tânăra „Counting stars” a celor de la One Republic.

Remus Grama, muzician venit de la Târgu Mureș, este și membru fondator al Bohemia String Quartet. Tânăr muzician cunoscut publicului târgumureșean și din evoluțiile sale ca dirijor în concertele Filarmonicii din Târgu Mureș, Remus Grama este absolvent al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. Vocația dirijorală i s-a revelat în ultimii ani.

A participat la cursurile de măiestrie ale dirijorului Konrad von Abel din Germania, fost asistent al maestrului Sergiu Celibidache. Începând cu anul 2018, este dirijorul permanent al Bohemian Symphonic Orchestra, cu care are la activ proiecte precum spectacolul Vița-de-Vie „În Corzi” din Festivalul AWAKE ediția 2018, sau Bohemian Symphony din ediția 2019 a aceluiași festival. De asemenea, este dirijorul permanent al Rock Classic Chamber Orchestra din München – Germania.

Biletele pentru concertul „Rock the Symphony” se găsesc la Casa de bilete a Filarmonicii Sibiu, la prețul de 30 și 40 de lei. Accesul se face în limita a 30% din capacitatea sălii. Purtarea măștii de protecție este obligatorie pe întreaga durată a concertului.

Share