Noutăți din literatura nordică la Crime Scene Press

Vara începe la Editura Crime Scene Press cu noutăți din literatura nordică. Iată ce vi se pregătește!

noutăți

„Păzitoarea crocodilului” – Katrine Engberg (trad. Iulia Dromereschi)

În romanul de debut al lui Katrine Engberg, o tânără este ucisă cu brutalitate în apartamentul ei. Pe chip îi sunt săpate linii care formează un model straniu. Polițiștii Jeppe Kørner și Anette Werner primesc cazul și stabilesc rapid o legătură între victimă, Julie Stender, și proprietara apartamentului în care locuia, Esther de Laurenti. Lui Esther îi place cam place să bea și dă petreceri nebune cu prietenii ei artiști. În plus, este și scriitoare în curs de afirmare. Iar când Julie apare ca victimă a unei crime în manuscrisul încă neterminat al romanului, legătura dintre ficțiune și realitate devine mai neclară și mai periculoasă.

Născută în 1975 la Copenhaga, Katrine Engberg este o autoare de thriller, fostă dansatoare și coregraf pentru teatru și televiziune. Romanul de față, publicat în original în 2016, a fost bine primit de critici și public. În 2017 a apărut al doilea volum din serie, urmat în 2018 de al treilea, care a urcat pe prima poziție în clasamentul bestsellerurilor din Danemarca cu cinci săptămâni înainte de publicare.

„Femicid” – Pascal Engman (trad. Mihnea Arion)

Emelie, o tânără de 25 de ani, e găsită ucisă în apartamentul ei din partea de nord a Stockholmului. Pentru Vanessa Frank, cazul pare limpede ca lumina zilei. Totuși, e ceva la suspectul principal care îi creează Vanessei impresia că au ratat un amănunt extrem de important. Între timp, în oraș se impune tot mai mult insidioasa rețea de „inceli”, celibatari involuntari, care vor să pedepsească femeile și care trăiesc în cele mai întunecate colțuri al internetului, uniți de misoginia lor violentă. Să aibă uciderea lui Emelie vreo legătură cu această rețea subterană?

Pascal Engman (n. 1986) este autor și jurnalist suedez, care a devenit cel mai bine vândut scriitor de proză mystery & thriller al generației sale. Înainte de a scrie romane, Engman a fost jurnalist la ziarul suedez de seară „Expressen”, fiind unul dintre cei mai de seamă reporteri din redacție. Cărțile din seria Vanessa Frank s-au vândut în peste 20 de țări și au fost traduse, printre altele, în engleză, spaniolă, italiană, germană, poloneză.

„Rășină” – Ane Riel (trad. Diana Polgar)

Liv petrece mult timp în atelierul tatălui ei. Îi place natura și, din când în când, noaptea, se joacă de-a împrumutul cu locuitorii din orașul învecinat ca să asigure cele trebuincioase familiei. Pentru că întunericul alină durerea. Există o problemă: Liv a murit când avea șase ani. Sau, cel puțin, asta cred autoritățile… O poveste emoționantă și plină de suspans despre ce se poate întâmpla când iubești prea mult pe cineva și când dorința de a-l ocroti devine exact lucrul care-i face răul cel mai mare.

Ane Riel este o scriitoare daneză care a studiat istoria artei la Universitatea Aarhus și a dezvoltat, în paralel, o pasiune pentru jazz. În 1996 s-a mutat la Copenhaga ca să urmeze cursuri de ilustrație la Școala de Arte. A scris mai multe cărți pentru copii. Primul ei roman, „Slagteren i Liseleje (Măcelarul din Liseleje)”, a apărut în 2013 și a fost răsplătit cu premiul pentru debut al Academiei Daneze de Literatură Polițistă. Al doilea ei roman, „Harpiks (Rășină)”, a primit cele mai importante patru premii scandinave pentru mystery & thriller.

Share