Teatrul Godot s-a redeschis cu „Bullets over Lipscani”

Godot Cafe Teatru a devenit Teatrul Godot și, pe 4 iunie, și-a reluat activitatea la Palatul Bragadiru din Capitală, un monument istoric impresionant și un spațiu minunat pentru evenimente culturale.

Teatrul Godot

Teatrul Godot s-a deschis în anul 2008 în centrul Bucureștiului, pe strada Blănari, la numărul 18, sub numele Godot Cafe Teatru. Unul dintre spaţiile din oraş dedicate exclusiv evenimentelor culturale independente, teatrul a trecut prin mai multe transformări și mutări în timp, ajungând acum la Palatul Bragadiru. Aici, pe iubitorii de cultură îi așteaptă o sală de teatru și de evenimente amplă și elegantă, un restaurant și o grădină spațioasă.

În grădina Palatului Bragadiru s-a jucat vineri seara, pe 4 iunie, spectacolul de deschidere, „Bullets over Lipscani”. Producția a fost sold out, adunând laolaltă spectatori dornici de reîntâlnirea cu arta și, de ce să nu recunoaștem, de reîntâlniri cu persoane dragi, având în vedere restricțiile acestei pandemii care a intrat în viețile noastre ale tuturor cu mai bine de un an în urmă.

Grădina este spațioasă, încojurată de copaci și verdeață, mesele sunt aranjate la distanță suficientă unele de altele, iar scena este plasată în așa manieră încât se vede bine de oriunde ai fi așezat. O atmosferă plăcută în care să te delectezi cu un spectacol de teatru în timp ce bei o limonadă răcoritoare sau un pahar cu vin aromat. Sau în timp ce îți iei cina cu prietenii, mai ales dacă ai venit direct de la serviciu. 🙂


Pe 4 iunie, am văzut, cum spuneam, spectacolul „Bullets over Lipscani”, în regia lui Eugen Gyemant, inspirat de comedia lui Woody Allen, „Bullets over Broadway”. Cătălin Babliuc, Dan Rădulescu și Smaranda Caragea sunt cei care interpretează mai multe roluri, acoperind o paletă de personaje trăsnite, care vorbesc în fiolosofeli și în referințe la scriitori faimoși, într-o poveste polițistă și existențialistă.

Printre personaje găsim un detectiv pe care îl caută Moartea pe acasă, dar pe care nu-l ia deoarece o bate la Mortal Kombat; o femeie care îl angajează pe detectiv pentru a-l găsi pe Dumnezeu; un polițist care spune că la morgă a apărut un cadavru cu semnalmentele lui Dumnezeu; un rabin care mărturisește că evreii or fi ei poporul ales, dar trebuie să plătească din greu pentru protecția divină; o matroană care trimite doritorilor fete intelectuale, capabile să susțină conversații pe teme literare și un papă care petrece prin cârciumi și recunoaște voalat că el nu crede că Dumnezeu există și vorbește prin el, dar e bine ca oamenii să rămână cu impresia asta. 🙂

Acestea fiind spuse, e bine să mai știți și că Teatrul Godot va monta, în continuare, la Palatul Bragadiru, producții proprii, dar va găzdui și piese invitate. De exemplu, pe 5 iunie, în grădina palatului s-a jucat spectacolul „Un bărbat și mai multe femei” de la Teatrul de Artă București. În această seară se va juca tot acolo „Carpathian Garden”, o comedie cu Radu Iacoban și Tudor Aaron Istodor – mai găsiți bilete cu un click AICI.

În ceea ce privește programul săptămânii viitoare, acesta este următorul:

Share