Filmul „When Night meets Dawn”, în premieră mondială la Festivalul de la Cannes

Filmul de scurtmetraj „When Night meets Dawn”, în regia Andreei Cristina Borțun, va avea premiera mondială în luna iulie în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Cannes în secțiunea Quinzaine des Realisateurs (7-17 iulie 2021).

Quinzaine des Réalisateurs este o secțiune dedicată noilor voci ale cinematografiei, concentrându-se pe viziuni unice care reflectă bogăția și diversitatea cinematografiei contemporane.

Cel de-al patrulea scurtmetraj al Andreei Cristina Borțun urmărește o zi din viața unui adolescent aflat într-o explorare a identității. Pe străzile fierbinți ale unui oraș ciudat acesta pornește în căutarea noului său prieten. Odată cu căderea nopții, natura din jurul său devine exotică, iar experiența căutării una viscerală.

Filmul „When Night meets Dawn” a fost produs în plină pandemie de Atelier de Film, în coproducție cu Petra Films, Forest Film și Avanpost, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Sedica Vision și Domeniile Averești și este distribuit de Radiator IP Sales.

Andreea Cristina Borțun este cineastă și dramaturgă română, absolventă a UNATC București. Opera sa îmbină poezia vizuală și antropologia pentru a explora originile, punctul de vedere feminin și natura. Documentarele sale recente întruchipează o privire intersecțională feminină și dau o voce femeilor din mediul rural. Filmele la care Andreea a lucrat au avut premiera la Toronto IFF și Karlovy Vary IFF, printre altele.

Andreea este, de asemenea, co-fondator al Pustnik, o rezidență internațională de scenaristică. În prezent ea încheie dezvoltarea scenariului la primul său proiect de lungmetraj „Malul Vânăt”.

Share