Buzău International Arts Festival, un eveniment al tuturor artelor

Buzău International Arts Festival se va desfășura în perioada 25 august – 25 septembrie, în municipiul Buzău și în mai multe spații din județ.

Buzău International Arts Festival

Evenimentul reunește edițiile cu numărul șase ale Festivalului Internațional de Film Buzău – BUZZ IFF și Festivalului Internațional de Teatru Independent de Comedie COMIC 7 B.

Buzău International Arts Festival își propune să aducă publicului o lună de întâlniri unice cu vedete din România și de talie internațională și numeroase evenimente. Cei prezenți se vor bucura de film, teatru, expoziții, concerte, spectacole stradale, lansări de carte, evenimente pentru copii, întâlniri cu oameni de cultură, conferințe, masterclass-uri de actorie (cu actorii Maria Obretin și Virgil Aioanei), scenaristică (alături de regizorul Nae Caranfil), scenografie și altele.

În cadrul festivalului, publicul va putea participa la premiere de teatru și film și la mai multe lansări de carte, printre care cvadrupla lansare a regizorului Alexander Hausvater, în cadrul unei întâlniri-eveniment cu publicul. Din program face parte și lansarea cărții „Nicolae Covaci, Fie să Renască”, O primă carte de partituri muzicale ale celor mai cunoscute zece piese ale trupei Phoenix.

În premieră în România va fi prezentată expoziția de pictură a lui Nicu Covaci (Phoenix) și Valeriu Sepi și expoziția de pictură și fotografie cu lucrările actorului Cristi Martin și ale fotografului buzoian Theodor Tudose – despre viața în pandemie.

În deschiderea oficială a festivalului, pe 27 august, cei prezenți se vor bucura de un concert Damian Drăghici & Brothers. Buzău International Arts Festival se va închide pe 25 septembrie, cu un concert al trupei Phoenix.

Buzău International Arts Festival este organizat de Asociația CulturAll și Asociația Bulevardul Culturii, în parteneriat cu Primăria Municipiului Buzău și cu Centrul Cultural și Educațional Alexandru Marghiloman.

Share