Filarmonica Sibiu deschide Festivalul Româno-American

Filarmonica Sibiu vă invită la deschiderea Festivalului Româno-American, din cadrul proiectului „Zilele Muzicale Româno-Americane”, care va avea loc joi, 1 iulie, de la ora 21:00, în Piața Mare din Sibiu.

filarmonica sibiu

„Pe 1 iulie suntem prezenți în Piața Mare cu una dintre cele mai frumoase colaborări pe care le poate avea Sibiul cultural: Filarmonica de Stat cu Teatrul de Balet Sibiu. După o uvertură românească a celor „Trei dansuri românești” compuse de Theodor Rogalski, vom plonja cu încredere într-un spectacol în care pe muzica lui Aron Copland, dansatorii în coregrafia Aleishei Sibhoun Gardner ne vor desena în spațiul pieței epopeea americană a cuceririi vestului de către o tânără familie. Spectacolul de Balet „Appalachian Spring” sau „Primăvara Apalașă” este realizat în premieră națională și ne va reaminti celebra muzică a coloanelor de film cu aceeași temă, completând astfel repertoriul național al spectacolelor de balet”, declară dirijorul Cristian Lupeș, manager al Filarmonicii de Stat Sibiu.

Accesul la toate evenimentele din cadrul proiectului „Zilele Muzicale Româno-Americane” este liber, în limita locurilor disponibile, însă se va face respectând normele sanitare în vigoare.

Astfel, în spațiul delimitat pentru zona de scaune vor avea acces DOAR persoanele care fac dovada imunizării împotriva COVID-19: fie sunt vaccinate și au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, fie prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore. Minorii vor fi exceptați de la prezentarea acestor dovezi medicale.

Share