Festivalul Brukenthal Unplugged la prima ediție

Filarmonica de Stat Sibiu aniversează 300 de ani de la nașterea Baronului Samuel von Brukenthal printr-o serie de concerte simfonice sub denumirea de Brukenthal Unplugged.

Brukenthal Unplugged

Festivalul Brukenthal Unplugged este la prima ediție, iar primele evenimente neamplificate vor avea loc joi, 8 iulie, și vineri, 9 iulie, sub forma unui dublu-concert al Orchestrei Filarmonicii Sibiu, desfășurate în Sibiu și în Cisnădie. Naiul este numitorul comun al celor două evenimente, prin intermediul a doi dintre cei mai renumiți soliști: Flavius Tinică și Radu Nechifor.

Primul concert se va desfășura joi, 8 iulie, în curtea Muzeului Brukenthal, în casa baronului, solist fiind naistul Flavius Tinică, acompaniat de orchestra Filarmonicii Sibiu. Ucenic al maestrului Gheorghe Zamfir, solistul s-a născut și a crescut în Tulcea, după care a învățat meserie de la cei mai mari instrumentiști la Universitatea Națională de Muzică București.

Accesul la eveniment se face pe baza biletelor pe care le puteți achiziționa online de pe iabilet.ro sau de la sediul Filarmonicii de Stat Sibiu. Biletele costă 40 lei (preț întreg) și 20 lei (preț redus).

Cel de-al doilea concert din cadrul festivalului se va desfășura în Cisnădie, Parcul Măgura, vineri, 9 iulie. Orchestra Filarmonicii va cânta înpreună cu Radu Nechifor, renumitul naist sibian. Încă de la vârsta de 12 ani, acesta nu a mai lăsat naiul din mână, intrând primul în clasa maestrului Gheorghe Zamfir de la Universitatea Națională de Muzică București. În prezent lucrează la promovarea instrumentului pe care îl și construiește, fiind profesor la Liceul de Artă din Sibiu și organizând masterclass-uri de nai.

Accesul la concert este gratuit, în limita locurilor disponibile.

Ambele concerte din cadrul Brukenthal Unplugged vor fi dirijate de Daniel Jinga, directorul general al Operei Naționale București.

Baronul Brukenthal va fi sărbătorit și printr-un Concert Simfonic Extraordinar chiar de ziua lui, luni 26 iulie 2021, tot în curtea Palatului Brukenthal. Pe scenă vor urca din nou muzicienii din Orchestra Filarmonicii Sibiu, conduși de această dată de dirijorul Cristian Lupeș. Invitat special pentru acest concert este îndrăgitul violonist Alexandru Tomescu.

Accesul la evenimente se va face respectând normele sanitare în vigoare, după prezentarea dovezii de vaccinare împotriva COVID-19 (să fi trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare) sau prin prezentarea unui rezultat negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore.

Share