„Adio, proștilor!”, din 9 iulie în cinematografe

Marele câștigător al Premiilor César 2021, „Adio, proștilor!”/ „Adieu les cons!”, în regia lui Albert Dupontel, ajunge în cinematografele de la noi pe 9 iulie, distribuit de Independența Film.

Adio, proștilor

Comedia cu accente noir urmărește povestea lui Suze Trappet (Virginie Efira), o femeie care află că are o maladie autoimună în stadiu terminal și pornește în căutarea fiul ei născut în perioada adolescenţei – la care a renunţat imediat după naştere, la presiunea familiei.

În nebuneasca investigație, ea se intersectează cu Jean-Baptiste Cuchas (Albert Dupontel), un bărbat care suferă de o stare acută de extenuare psihică, și Serge Blin (Nicolas Marié), un arhivist orb, de un entuziasm excesiv. Neobișnuitul trio se aventurează într-o călătorie hilară și plină de peripeții pentru a găsi copilul de mult pierdut al lui Suze.

„Adio, proștilor!” îi este dedicat lui Terry Jones, unul dintre fondatorii celebrului grup de comedianți britanici Monty Python, care a decedat în ianuarie 2020 și care a jucat în două dintre filmele lui Dupontel: „The Creator” (1999) și „Locked Out” (2006). De asemenea, Terry Gilliam, un alt membru Monty Python, despre care Dupontel spune că este o inepuizabilă sursă de inspirație, are un rol secundar în această peliculă.

Share