Brukenthal Unplugged continuă la Sibiu și Deva

O nouă serie de evenimente este programată săptămâna aceasta în cadrul proiectului „Brukenthal Unplugged”. Joi 22 și vineri 23 iulie, Orchestra Filarmonicii Sibiu, dirijorul Mihnea Ignat și violoncelista Andreea Țimiraș se vor afla în fața publicului din Sibiu și Deva.

Brukenthal Unplugged

Programul muzical din această săptămână este unul deosebit, deoarece nu a mai fost cântat în Sibiu de cel puțin 30 de ani. Acesta conține lucrări semnate de Antonio Vivaldi (Concertul RV 407 în re minor pentru violoncel și orchestră), Franz Joseph Haydn (Simfonia nr. 45 în fa diez minor „Despărțirea” și Simfonia nr. 49 în fa minor “La Passione”) și Nicola Porpora (Concertul de violoncel în la minor).

Născut la Craiova în 1980, Mihnea Ignat este unul dintre principalii dirijori români ai generației sale. În prezent este director muzical al Operei Naționale Române din Timișoara și dirijor principal al Orchestrei Simfonice din Elche (Spania). Între 2018 și 2020 a fost dirijor invitat permanent al Operei Naționale din București.

Andreea Țimiraș s-a născut într-o familie cu tradiție muzicală, începând studiul violoncelului alături de tatăl Nicolae, prim-violoncelist al Orchestrei Simfonice Siciliene din Palermo (Italia) și continuând sub îndrumarea profesorului Dan Totan, la Liceul de Muzică „George Enescu” din București. Absolventă a Universității Naționale de Muzică din București, promoția 2006, la clasa profesorilor Aurel Niculescu și Marin Cazacu, s-a perfecționat la cursurile de măiestrie artistică susținute de David Geringas – violoncel și Trio Abegg muzică de cameră.

Biletele pentru concertul de la Sibiu se găsesc pe portalul iabilet.ro și la Casa de bilete a Filarmonicii Sibiu. Prețul unui bile este de 40 de lei. Mai multe informații la telefon 0735 566 486.

Share