Ce se vede în weekend la Teatrul Stela Popescu?

Teatrul Stela Popescu din Capitală invită copiii și adulții la spectacole, la Teatrul de vară Herăstrău și în Amfiteatrul în aer liber din Palatul Național al Copiilor.

Spectacolul „Femeia, eterna poveste”, o poveste interbelică în regia lui Attila Vizauer, pe un scenariu de Ema Stere, scenografia Anca Albani, coregrafia Ioana Macarie, poate fi văzut pe 23 iulie, de la ora 20:30, la Teatrul de Vară Herăstrău al Teatrului de Revistă Constantin Tănase.

În distribuţie îi veți regăsi pe actorii Ana Maria Ivan, Cristian Neacşu, Sorin Aurel Sandu, Viorel Păunescu. Soliști vocali sunt Crina Matei şi Daniel Filipescu, instrumentişti Gabriel Stănescu – vioară, Ionuț Preda – acordeon, Alexandru Burcă/Raul Kusak – pian, iar Raul Kusak este autorul aranjamentului muzical. Dansează Silvia Mauriţiu, Cristina Marin Neagu, Denisa Ispir, Alexandra Dogaru, Andrei Dogaru, Cosmin Vasile.

Acţiunea se petrece pe terasa localului bucureștean „Leul și cârnatul”, într-o seară de vară, prin 1937 sau 1938. Protagoniștii sunt Maria, proaspăt angajată la bucătărie și chelnerul Pavel. Povestea alternează cu momente muzicale celebre ale vremii. O seară de desfătări muzicale și dueluri spirituale se transformă încet în seara plină de suspansul dezlegării unei intrigi polițiste, spre a sfârși într-o farsă care lasă totuși o umbră de îndoială. La final, spectatorul va rămâne cu curiozitatea de a răsfoi istoriile Bucureștiului, de a regăsi imaginile sale în nuanțe de sepia și oamenii săi cu poveștile lor pasionale.

Spectacolul „Lampio și grăuntele de lumină” de Victoria Pătrașcu, regia Tony Adam (spectacol pentru copii și familie) este programat atât sâmbătă, 24 iulie, de la ora 10:00, la Amfiteatrul în aer liber din Palatul Național al Copiilor, cât și duminică, 25 iulie, la aceeași oră, la Teatrul de Vară Herăstrău al Teatrului de Revistă Constantin Tănase.

Povestea delicată și plină de sensibilitate adaptată și dramatizată pentru cei mici continuă să umple sălile cu copii. Deviza sub care se petrec toate întâmplările poveştii: „Poți străluci doar atunci când faci ceea ce îți place cu adevărat!”.

Lampio este un licurici care și-a pierdut lumina. Nu știe unde și când, dar este convins că trebuie să o găsească. Altfel, ce ar mai fi un licurici pe Pământ fără lumină? Și uite așa apar miracole, magie, prieteni, provocări, iar căutările micului nostru personaj nu se opresc până nu își descoperă menirea în viață.

Biletele se pot cumpăra online, de pe platforma www.mystage.ro sau de la teatrul unde se joacă, în ziua spectacolului.

Share