„Generații – Moștenirea tăcută”, invitație la o călătorie printre amintiri

Spectacolul de teatru „Generații – Moștenirea tăcută”, al cărui scenariu este inspirat din mai multe povești reale culese de la părinții, bunicii și străbunicii aceleași familii, va avea premiera în 2 august la Apropo București și alte trei reprezentații la Grădina cu Filme (3 și 5 august) și la Muzeul Național al Țăranului Român (4 august).

Generații - Moștenirea tăcută

Proiectul cultural „Generații – Moștenirea tăcută” propune valorizarea procesului de a împărtăși poveștile dintr-o familie, cu scopul de a-i apropia pe adolescenți de părinți și de bunici, generând totodată idei, trăiri și principii care să consolideze legătura dintre ei.

„Generații – Moștenirea tăcută” ne invită pe toți să fim martori ai unor amintiri atemporale și să ne arate cum să ne creăm un mare album de familie pe care să-l transmitem generațiilor viitoare. Împărtășind povești de familie în cadrul spectacolului, adolescenții sunt încurajați să le redescopere pe ale lor. Chiar cele mai simple momente au dramatism și potențialul de a ne mișca prin emoția pe care o creează.

Participarea la spectacolele din 2 și 4 august au intrare liberă, iar accesul se face în baza unei rezervări la adresa generatiimostenireatacuta@gmail.com.

Pentru reprezentațiile de la Grădina cu Filme, publicul doritor este rugat să efectueze rezervări prin intermediul Creart – Grădina cu Filme, la https://www.creart.ro/gradina-cu-filme-cinema/.

Pe 6, 7 și 8 august, vor avea loc atelierele dedicate adolescenților de scriere intuitivă și serile de lectură „Generații la povești”. Atelierele sunt menite să aducă generații diferite în același spațiu și să încurajeze împărtășirea de idei și experiențe. Participarea la ateliere este gratuită, pe bază de înscriere la adresa de email generatiimostenireatacuta@gmail.com.

Proiectul „Generații – Moștenirea tăcută” nu se oprește doar la București, iar începând cu 9 august acesta va porni într-un turneu național în Giurgiu, Constanța, Babadag, Iași și Pașcani.

Mai multe detalii despre datele reprezentațiilor spectacolului de teatru și ateliere, se găsesc pe pagina de Facebook Delazero sau la asociatiadelazero.ro.

Share