Expoziția „Leontina Văduva și marile scene ale lumii” ajunge la Brăila

Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură și Muzeul Brăilei „Carol I” vă invită la expoziția „Leontina Văduva și marile scene ale lumii”, realizată de artistul Florian Doru Crihană și dedicată sopranei Leontina Văduva.

Inaugurarea expoziției va avea loc sâmbătă, 21 august, de la ora 11:00, la Muzeul Brăilei „Carol I”. Vernisajul, la care se vor respecta normele sanitare în vigoare, se va desfășura în prezența artistului Florian Doru Crihană. Expoziția „Leontina Văduva și marile scene ale lumii” va putea fi vizitată în perioada 21 august – 9 septembrie 2021, la Muzeul Brăilei „Carol I” (Piața Traian, nr. 3, Brăila).

„O expoziție-eveniment, dedicată sopranei Leontina Văduva la aniversare, se transformă, prin talentul și imaginația graficianului Florian Doru Crihană, într-o experiență multidisciplinară și multisenzorială, călătorie nostalgică în capitalele muzicale ale lumii și prilej pentru iubitorii de artă să descopere/redescopere cariera strălucitoare în operă, personalitatea artistică, rolurile preferate ale unei mari artiste lirice, originare din România. Succesele Leontinei Văduva la Paris, la Metropolitan Opera New York, Royal Opera House – Covent Garden, la Scala din Milano, Gran Teatre del Liceu din Barcelona, Teatro Colon Buenos Aires, Staatsoper din Viena sau La Fenice din Veneția sunt reinterpretate vizual de Crihană, de cele mai multe ori în lucrări-pandant, care omagiază pe de o parte rolurile reprezentative – Mimi, Manon, Leila, Mireille, Carmen, Antonia, Gilda, Norina, Susanna, Blanche, Violetta, și pe de altă parte celebrele clădiri și orașele-gazdă ale celor mai bune companii de operă din lume, pe scena cărora Văduva a urcat, cu remarcabil succes, de numeroase ori”, spune Cristina Simion, curator și galerist.

În prezent, Leontina Văduva susține masterclass-uri pentru tânăra generație și predă la Conservatorul Claude Debussy din Paris și la HEMU – Haute Ecole de Musique din Vaud-Lausanne. De asemenea, în ultimii ani, soprana Leontina Văduva, alături de pianista Alina Pavalache și regizoarea Anda Tăbăcaru Hogea, a susținut o serie de masterclass-uri la Tescani la Secţia „Dumitru şi Alice Rosetti Tescanu – George Enescu” a Muzeului Național George Enescu din București.

Share