Buzău International Arts Festival începe azi. Franco Nero, invitat special

Prima ediție a Buzău International Arts Festival (BIAF) începe astăzi și se va termina pe 25 septembrie. Actorul italian Franco Nero va fi prezent în România ca invitat special al festivalului.

Buzău International Film Festival

Potrivit informațiilor organizatorilor, Buzău International Arts Festival este construit pe fundația a două evenimente care aveau loc anii trecuți și anume Festivalul Internațional de Film Buzău – BUZZ IFF și Festivalul Internațional de Teatru Independent de Comedie COMIC 7 B.

Festivalul Internațional de Film Buzău – BUZZ, aflat acum la al șaselea an consecutiv, este un eveniment internațional anual dedicat realizatorilor de filme din Europa, incluzând și Israelul. Filmele aduse caută să distreze, să informeze, să creeze povești definitorii și să rupă convenții. Festivalul Internațional de Teatru Comic 7 B , aflat la al șaselea an de existență, este un eveniment anual dedicat profesioniștilor din teatru din Europa și Israel.

Franco Nero, unul dintre cei mai apreciați actori italieni din toate timpurile, care a mai fost prezent în România și la alte evenimente culturale, va veni la Buzău, ca invitat de onoare al festivalului. Actorul este faimos pentru rolurile din „Django” (1966), „Il mercenario/The Mercenary” (1969), „Il cittadino si ribella/Street Law” (1974), „Die Hard 2” (1990) și multe altele.

Din programul Buzău International Arts Festival (BIAF)

În perioada 25 august – 25 septembrie, BIAF vine cu filme, spectacole de teatru, expoziții, concerte, spectacole stradale, lansări de carte, evenimente pentru copii, întâlniri cu oameni de cultură, conferințe și masterclass-uri.

Printre evenimentele mari din cadrul Buzău International Arts Festival se numără:

  • concertul Damian & Brothers, care va avea loc vineri, 27 august, ora 20:00, în Piața Dacia din Buzău;
  • vizionarea filmului „Django” (1966) cu Franco Nero și întâlnire cu actorul (Q&A) pe 1 septembrie, la ora 13:00;
  • competiția oficială Buzău International Film Festival, între 12 și 17 septembrie;
  • competiția oficială Festivalul Internațional de Teatru Independent Comic 7 B.

Programul complet al evenimentelor de la Buzău International Arts Festival urmează să apară pe site-ul festivalului, biaf.ro și pe pagina de Facebook Buzau International Arts Festival.

Buzău International Arts Festival este organizat de Asociația Culturall și Asociația Bulevardul Culturii, în parteneriat cu autoritățile locale și naționale și cu sprijinul acestora. Principalele obiective ale festivalului sunt promovarea culturii și artelor, sprijinirea artiștilor, facilitarea întâlnirilor dintre aceștia și public, dar și promovarea Buzăului și a împrejurimilor sale către întreaga Europă.

Share