Star Trek Day: 55 de ani de la premiera seriei originale

8 septembrie 1966 a fost ziua în care seria originală „Star Trek” a avut premiera. Acum, la 55 de ani de la data cu pricina, marea familie Star Trek a organizat un eveniment aniversar amplu, online și offline.

Star Trek

Franciza Star Trek a ieșit în lume în 1966 și s-a dezvoltat uimitor de-a lungul celor 55 de ani, cuprinzând o multitudine de serii și de filme și adunând legiuni de fani de-a lungul meridianelor. Producătorii, regizorii, actorii și fanii deopotrivă au avut ocazia să viseze prin intermediul acestor serii la o lume mai bună și mai tolerantă, la călătorii intergalactice și la contactul cu alte specii.

Cum evenimentele aniversare din 2021 au început pe 8 septembrie la ora 17:30 Pacific Time (deci 3:30 ora României, data de 9 septembrie), așa se explică de ce eu scriu pe 9 și nu 8 despre toate acestea. 🙂

Star Trek Day 2021: previziuni, noutăți și amintiri în familia Star Trek

Ziua aniversară a cuprins mai multe panel-uri găzduite de Will Wheaton, adică Wesley Crusher din „Star Trek: The Next Generation – TNG” și Mica Burton, fiica lui LeVar Burton, interpretul lui Geordi La Forge din TNG. Actori din toate seriile (George Takei, Garrett Wang, Wilson Cruz etc.), producători și alte persoane implicate în nebunia Star Trek au amintit despre moștenirea serialelor de multă vreme încheiate și au discutat despre noutățile celor care pot fi văzute în prezent sau care urmează să fie lansate. Deoarece, cum bine spunea LeVar Burton, „valoarea Star Trek crește exponențial în fiecare an”. 🙂

Vă spun din start că, deși sunt fan declarat al seriei „Star Trek: The Next Generation” și le-am văzut și pe restul celor vechi, alături de filme, de mai multe ori, nu pot declara că mă încântă toate seriile care rulează în prezent.

Deși m-am uitat cu sufletul la gură la primul sezon „Star Trek: Picard” – pentru că este cu căpitanul meu favorit și, pe ici, pe colo, au mai apărut și alte personaje dragi mie din TNG – și cu toate că îmi place mult și „Star Trek: Discovery”, care până acum a avut trei sezoane, nu sunt fan și al seriei „Star Trek: Lower Decks”, care a avut premiera în 2020.

Cred că această serie, din care am văzut doar primul episod, nu m-a prins pentru că este, în primul rând, animată, și în al doilea rând (și cel mai important) gândită pentru un public mai tânăr. Nimic rău în asta, dimpotrivă, moștenirea trebuie dusă mai departe și deci este nevoie să fie prinși în magia Star Trek și geekșii mai tineri. 🙂 Mă mai gândesc, totuși, poate o să-i mai dau o șansă cândva.

Deocamdată, să vă spun cele mai importante noutăți aflate de la evenimentele Star Trek Day:

„Star Trek: Discovery” revine cu sezonul al patrulea pe 18 noiembrie

Potrrivit declarației producătorului executiv Michelle Paradise, premiera sezonului al patrulea din „Star Trek: Discovery” va avea loc pe 18 noiembrie 2021 în SUA, respectiv pe 19 noiembrie în Europa, pe platforma Netflix. Primul teaser pentru acest sezon a fost dezvăluit de Sonequa Martin-Green, interpreta căpitanului Michael Burnham, încă din aprilie:

„Star Trek: Picard”, trailer nou pentru sezonul 2

Jeri Ryan, adică Seven of Nine din „Star Trek: Picard” a prezentat noul trailer pentru sezonul al doilea, sezon care va putea fi urmărit începând cu luna februarie 2022 pe Amazon Prime. Filmările începute în februarie 2021 s-au încheiat în septembrie și, bucurie mare printre fani, oamenii au filmat deja și pentru sezonul al treilea! Printre invitații celebri din sezonul 2 sunt Whoopi Goldberg (înțeleapta Guinan) și John de Lancie (nemuritorul și nesuferitul Q, venit să-l terorizeze și la bătrânețe pe bietul Picard). 🙂 Iată trailer-ul nou-nouț:

„Star Trek: Prodigy” se lansează în octombrie

Kate Mulgrew, care a interpretat-o pe vajnica Kathryn Janeway, căpitanul din „Star Trek: Voyager”, a prezentat cu ocazia Star Trek Day trailer-ul seriei animate „Star Trek: Prodigy”. Seria, despre câțiva adolescenți care fură o navă abandonată a Flotei Stelare și o folosesc pentru a explora galaxia, va avea premiera pe 28 octombrie anul acesta. Kate Mulgrew îi va împrumuta celebra sa voce gravă personajului animat Kathryn Janeway.

O nouă serie din 2022: „Star Trek: Strange New Worlds”

Nu mai puțin important, la Star Trek Day s-a discutat și despre „Star Trek: Strange New Worlds”, o serie care va începe în 2022. Acest spin off va fi un fel de prequel pentru „Star Trek: The Original Series” și va urmări aventurile echipajul USS Enterprise condus de căpitanul Christopher Pike (Abson Mount, pe care l-am cunoscut în același rol în „Discovery”). Alături de el își vor relua rolurile din „Discovery” și Ethan Peck (Mr. Spock) și Rebecca Romijn (Number One). Aceste personaje apăruseră în episodul-pilot al seriei originală, Pike fiind înlocuit apoi în serial de căpitanul Kirk.

Acestea fiind spuse, dacă doriți să vedeți cu ochii voștri cum s-au desfășurat evenimentele aniversare, înregistrarea este disponibilă pe startrek.com/day. Live long and prosper! 🙂

Share