Filme pentru tineri: KINOdiseea revine pe 24 septembrie

Cea de-a XIII-a ediție a Festivalului internațional de film pentru publicul tânăr va avea loc în Capitală, între 24 și 28 septembrie, la Cinema Gloria, Cinema Eforie, Parcul Național și Librăria Cărturești Verona. Intrarea la toate evenimentele este liberă.

Vreme de 12 ani, KINOdiseea a adus în atenția publicului bucureștean filme în premieră în Europa de Sud-Est sau România, cele mai noi filme pentru copii, apreciate de publicul internațional și de criticii de film din întreaga lume, premiate la festivaluri internaționale precum Berlin, Sundance sau festivaluri de profil cu tradiție, producții cu tematici educative și sociale, care nu intră în rețeaua clasică de distribuție.

Anul acesta, competiția de lungmetraje pentru copii între 3 și 14 ani, familie și profesori – KINOdiseea Junior aduce pe marile ecrane de la Cinema Gloria și Cinema Eforie, 10 filme premiate la Berlinale, și alte festivaluri importante de film pentru publicul tânăr, precum Zlin, BUFF, Kristiansand sau Kiev.

KINOdiseea se deschide pe 24 septembrie

Deschiderea de gală a festivalului va avea loc pe 24 septembrie, de la ora 19:00, la Cinema Gloria, cu filmul românesc STRĂJERII DELTEI, în regia lui Liviu Mărghidan, în prezența regizorului, actorilor și a altor membri ai echipei de filmare.

Pentru a-l omagia pe Hayao Miyazaki, regizorul japonez cofondator al Studiourilor Ghibli, autor al unora dintre animațiile-simbol ale tuturor timpurilor, publicul festivalului va putea urmări pe marele ecran, în aer liber, în Parcul Național, lungmetrajele de animație SPIRITED AWAY/ Călătoria cu Chihiro, MY NEIGHBOR TOTORO/ Vecinul meu, Totoro, și îndrăgitul PONYO. Retrospectiva este realizată în parteneriat cu Asia Fest.

Pe lângă filme, copiii vor putea participa la ateliere de incursiune în lumea cinematografiei, la Librăria Cărturești Verona, și la spectacole de magie – TEO MAGIC SHOW, cu actorul Costin Teodorescu, spectacole de pantomimă, picioroange, scenete ale unor personaje Disney, susținute de Royal Entertainment, la Cinema Gloria.

La fel ca în fiecare an, competiția internațională de lungmetraje KINOdiseea Junior va fi prezidată de un juriu de profesioniști, din care fac parte, la cea de-a XIII-a ediție, regizoarea ANCA DAMIAN, producătoarea de film GABRIELA SUCIU și cunoscutul om de comunicare din industria filmului, CĂTĂLIN ANCHIDIN.

Mai multe detalii despre filmele din competiție și programul festivalului vor fi curând disponibile pe site-ul www.kinodiseea.ro și pe www.facebook.com/kinodiseea.

KINOdiseea este organizat de Asociația Culturală Metropolis, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, finanțat de Ministerul Culturii.

Share