Maria Răducanu – „Un ceas de cântec” la Teatrul de Artă

Știați că la Teatrul de Artă București puteți vedea și concerte? Pe 14 septembrie, de exemplu, am văzut-o în mica sală de pe strada Sf. Ștefan pe Maria Răducanu, care ne-a oferit „Un ceas de cântec”.

Prima dată am văzut-o și auzit-o live pe Maria Răducanu pe 3 septembrie anul acesta, în cadrul Buzău International Arts Festival. Scriam atunci că este „o femeie cu o chitară, toată numai suflet”. Și acum mi s-a părut la fel: un muzician care nu doar cântă, ci trăiește muzica, oferă o parte din suflet pe scenă și pătrunde natural în inimile celor prezenți.

În sălița cu scaune roșii de la Teatrul de Artă București, artista a cântat marți seară pentru un public restrâns, corect distanțat și regulamentar mascat, care părea să o cunoască de mult timp. A interpretat în stilul propriu piese diverse, de la cântece românești folclorice, la piese portugheze pe care îți venea să te ridici și să dansezi.

A fost un concert intim, cald, în care Maria Răducanu a fost, așa cum am perceput-o și în seara buzoiană, o creatoare de atmosferă. O atmosferă în care oamenii se conectează la scenă și ascultă, simt, uitând de statul pe telefon și de șoptitul cu partenerul de rând. Nici nu știu dacă la spectacolele de teatru a fost vreodată așa liniște desăvârșită în urmărirea atentă a unui act. Pe mine m-au bucurat și linștea respectuoasă din timpul muzicii și aplauzele bucuroase de la fiecare final de piesă.

Dacă n-ați văzut-o niciodată live pe Maria Răducanu, așa cum era cazul meu până acum două săptămâni, vă invit să încercați să ajungeți măcar la un concert. Pe lângă o voce curată și viguroasă, veți găsi o interpretare personală a muzicii și o față deosebită a unor cântece pe le-ați auzit poate din copilărie, de la Ioana Radu sau Maria Tănase, ori poate de la Édith Piaf și Amália Rodrigues. Dacă ați mai văzut-o pe Maria, sunt sigură că știți deja despre ce vorbesc.

Dar știți ce? Mai bine vă las mai jos un concert al artistei chiar din această vară ca să vă lămuriți complet:

Ce se mai vede la Teatrul de Artă în septembrie?

Programul Teatrului de Artă din septembrie continuă cu spectacole de teatru după cum urmează:

  • „Și veni bărbatul la femeie”, pe 24 septembrie, ora 19:15;
  • „Extraconjugal”, pe 28 septembrie, ora 19:15;
  • „O femeie singură”, pe 29 septembrie, ora 19:15;
  • „Șase din 49”, pe 30 septembrie, ora 19:15.

Biletele pentru spectacole se găsesc pe mystage.ro.

Share