„Based on a True Story: a Collaborative Investigation” deschide BFFF 2021

Cea de-a cincea ediție a Bucharest Fashion Film Festival (BFFF), primul eveniment din România aflat la intersecția dintre film, advertising și modă ia startul pe 23 septembrie cu vernisajul expoziției „Based on a True Story: a Collaborative Investigation”.

Based on a True Story

Evenimentele din cadrul Bucharest Fashion Film Festival se adresează atât amatorilor de cinema, cât și profesioniștilor din industria modei și a advertisingului, căutând să ofere un spațiu de comunicare și de explorare, atât prin selecția de filme de anul acesta, cât și prin expoziția „Based on a True Story: a Collaborative Investigation”, care incită la o discuție deschisă despre autenticitate în modă și în relația haină-om și completează tema celei de-a cincea ediții: transparența.

Expoziția deschide ediția de anul acesta a BFFF pe 23 septembrie, ora 19:30, la Muzeul Național de Artă Contemporană și rămâne deschisă publicului până pe 14 noiembrie. Șapte artiști și designeri aduc în atenție subiecte precum supra-mediatizarea celebrităților și utilizarea unor formate cu capacitate de viralizare, supra-utilizarea limbajului în universul imaginat, și adesea promis de industriile de modă și beauty, influența modului în care sunt reprezentate femeile în media asupra psihicului colectiv sau stereotipii ale masculinității.

Selecția de filme pentru Bucharest Fashion Film Festival 2021

Derivat din tema generală a ediției, transparență, numitorul comun al filmelor din secțiunea Dressing The Cinema va fi vălul, un obiect controversat, adesea depozitar al unor semnificații politice, religioase și psihanalitice. Din această secțiune fac parte filme precum „Chess of the Wind” (Mohammad Reza Aslani, Iran, 1976, 93 min), care va putea fi văzut la Cinema Elvire Popescu, pe 25 septembrie, ora 18:30 și „Arabian Nights” (Pier Paolo Pasolini, Italia, Franța, 1974 – 130 min), care va rula tot la Cinema Elvire Popescu, pe 25 septembrie, ora 20:30.

Bucharest Fashion Film Festival aduce și documentare despre consecințele obsesiei pentru frumusețe, designeri și fotografi revoluționari, cum ar fi „House of Cardin” (P. David Ebersole, Todd Hughes, SUA, 2019- 95 min), la Cinema Elvire Popescu, pe 25 septembrie, ora 16:30 și „The Most Beautiful Boy in the World” (Kristina Lindström, Kristian Petri, Suedia, 2020- 93 min), tot la Cinema Elvire Popescu, pe 26 septembrie, ora 20:30.

BFFF 2021 continuă programul Dressing The Body introdus în ediţia anterioară și curatoriat anul acesta de NOWNESS, unul dintre partenerii internaționali ai festivalului – o serie de scurtmetraje, atât documentare cât și ficţiune, care explorează haina dintr-o perspectivă socio-antropologică, alături de simbolistica ei culturală. Filmele pot fi vizionate în perioada festivalului pe www.bucharestfashionfilm.ro.

Noutatea celei de-a cincea ediții este BFFF Insights, un eveniment de industrie, organizat în parteneriat cu 2029 Productions. Acesta are în centru o prezentare de portofolii, colectate în urma unui open call de la regizori, operatori, fotografi și stiliști în plină dezvoltare, evaluate de un juriu care acoperă cele patru arii. Evenimentul va avea loc la Mindspace Victoriei, pe 25 septembrie, la ora 14:00.

Mai multe detalii despre programul și evenimentele Bucharest Fashion Film Festival se găsesc pe site-ul www.bucharestfashionfilm.ro, iar biletele pot fi achiziționate de pe Eventbook.

Share