Finala Wacken Metal Battle România: cine merge în Germania?

Finala națională a concursului Wacken Metal Battle va avea loc sâmbătă, 25 septembrie, în Clubul Rockstadt din Brașov. Trupele participante sunt Darken My Grief (Sibiu), Katara (Arad) și Saddayah (Ploiești), dintre care una va merge mai departe la Waken Open Air Germania.

Finala Wacken Metal Battle

După o pauză de doi ani, România revine pe tabloul principal al competiției internaționale Wacken Metal Battle. Cu un palmares care include două locuri 2 și un loc 3, precum și o prezență constantă între primele 10 țări dintre cele 30 participante anual, România se numără de fiecare dată printre favoritele publicului și ale juriului prezent la festivalul Wacken Open Air din Germania.

„Selecția finală a reprezentantei țării noastre se va face într-un adevărat „warm-up party” Wacken Open Air Festival. Totul trebuia să se întâmple în 24 octombrie 2020, însa ne revedem anul acesta, în data de 25 septembrie în clubul Rockstadt din Brașov, seara în care vom afla finalista Wacken Metal Battle România”, a declarat Laurențiu Străuț, promoter Wacken Metal Battle România.

Finala Wacken Metal Battle România: programul serii de 25 septembrie

Concertele din cadrul concursului Wacken Metal Battle România vor începe la ora 20:00, iar publicul are drept de vot, fiind considerat un membru al juriului.

Darken My Grief: 20:00 – 20:30
Katara: 20:45 – 21:15
Saddayah: 21:30 – 22:00
Jurizare + anunț câștigător: 22:00 – 22:30

Evenimentul se va desfășura în conformitate cu reglementările legale în vigoare pentru interior la data de evenimentului, doar pentru persoanele vaccinate pentru care au trecut cel puțin 10 zile de la finalizarea completă a schemei de vaccinare.

Biletele costă 30 lei și se găsesc pe ambilet.ro.

Wacken Metal Battle România este concursul în urma căruia formaţia câştigătoare din România participă la finala internaţională din cadrul festivalului Waken Open Air Germania, având şansa de a câştiga, pe lângă promovarea la nivel mondial, premii în bani oferite de Wacken Foundation precum și echipamente muzicale.

Formaţiile care au reprezentat până acum România în finala internaţională de la Wacken au fost: X-plod (Bucureşti) în 2009, Altar (Cluj-Napoca) în 2010, Bucovina (Iaşi) în 2011, Gothic (Petroşani) în 2012, God (Iaşi) în 2013, Dirty Shirt (Maramureş) în 2014 , Dark Fusion (București) în 2015, Hteththemeth (Brașov) în 2016, E-an-na (Sibiu) în 2017 și An Theos (București) în 2018.

Share