„Nunzio”, teatru contemporan în premieră la ARCUB

Spectacolul de teatru contemporan „Nunzio” se va juca în premieră la ARCUB, pe 15 şi 16 octombrie, la Sala Mare din Strada Lipscani, nr. 84-90.

Nunzio
Foto: Cristian Negoescu

Pus în scenă de regizoarea Alina Hiristea, în interpretarea actorilor Mircea Andreescu şi Ion Grosu, spectacolul „Nunzio” este o poveste contemporană care explorează un subiect de actualitate, cel al empatiei şi al solidarităţii umane, cu trimitere la realitatea esenţială, la ceea ce este dincolo de percepţiile lumești.

Un spectacol tonic despre un ucigaş plătit, un hit-man (Ion Grosu) îmblânzit și vindecat de frustrare și ură de către un bătrân naiv până la tragi-comic, un homeless (Mircea Andreescu), „Nunzio” exprimă puterea noastră de a-i vindeca pe ceilalți, prin propriul exemplu, prin candoare, discreție și acel senzor tainic de umanitate care poate fi activat în fiecare dintre noi.

„Solidaritatea umană încă există. Omul rătăcit, tulburat, traumatizat, care ajunge să fie agresiv, ca reacție la răul lumii, poate fi ajutat să se întoarcă la umanitatea pierdută, la acel tânăr curat, care își dorea să trăiască frumos. Este un cutremur interior și o renaștere, o reconstrucție interioară, din temeliile ființei. […] Omul simplu are resorturi interioare nebănuite”, spune regizoarea Alina Hiristea.

„Nunzio” va avea premiera la Sala Mare ARCUB vineri, 15 octombrie şi sâmbătă, 16 octombrie, de la ora 19:00. Reprezentaţia din 16 octombrie este urmată de lansarea volumului „Culise. Jurnal” semnat de actorul Mircea Andreescu.

Biletele se găsesc online de pe arcub.ro și bilet.ro.

IMPORTANT!

Conform reglementărilor în vigoare privind măsurile aplicate în contextul pandemiei de COVID-19, organizarea spectacolului de teatru poate fi realizată cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dacă participanții sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-Cov-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau persoane care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2. Purtarea măștii de protecție este obligatorie.

Share