Târgul de Carte de la Frankfurt revine cu ediția nr. 73

Industria editorială internațională se va reuni la Târgul de Carte de la Frankfurt în perioada 20-24 octombrie 2021, pentru ediția cu numărul 73.

Cel mai mare târg de carte din lume, Frankfurter Buchmesse funcționează anul acesta sub motto-ul „Re: conectați – Bine ați revenit la Frankfurt”. 1.500 de expozanți din peste 70 de țări împreună cu aproximativ 200 de autori vor transforma din nou târgul într-o sărbătoare a cărților.

Prioritatea organizatorilor este să se asigure că toți vizitatorii vor fi în siguranță. 25.000 de persoane vor putea intra la târg în fiecare zi prin intermediul unui bilet personalizat în acord cu regula 3G (fiecare persoană trebuie să fie ori vaccinată împotriva COVID-19, ori să fi avut boala și să se fi recuperat ori să aibă un test recent cu rezultat negativ). De asemenea, evenimentele de la târg vor putea fi urmărite online.

Canada este țara invitată de onoare în 2021 la Târgul de Carte de la Frankfurt

O delegație literară formată din aproape 60 de autori și ilustratori canadieni va fi prezentă anul acesta la Frankfurt. Peste 50 de autori vor participa la numeroase evenimente digitale – vor fi inclusiv apariții virtuale ale lui Margaret Atwood și Joséphine Bacon la ceremonia de deschidere. Programul Canadei la Frankfurter Buchmesse va reflecta diversitatea culturii, a limbilor și a tradițiilor țării.

În conformitate cu deviza „Pluralitate singulară”, programul va aborda subiectele „Limbă și cultură”, „Probleme indigene, politice și sociale”, „Spațiu și teritorii”, „Literatură pentru copii și tineri”, „Femeile în literatură” , „Perspective LGBTQ2” și „Mediu”.

Masterclass-uri în săptămâna premergătoare Frankfurter Buchmesse

Un program profesional digital în limba engleză va avea loc pentru prima dată înainte de săptămâna târgului, în perioada 11-15 octombrie 2021. Programul va include Conferința Frankfurt 2021, Studio Frankfurt: Inside Publishing, Masterclasses – Learning from the Best și The Hof – More than Just Networking.

Luni, 11 octombrie, încep masterclass-urile. Până vineri, 15 octombrie, se vor desfășura zilnic două până la trei astfel de evenimente. În aproximativ 45 de minute fiecare, diverse companii și reprezentanți ai industriei editoriale internaționale vor prezenta cazuri de afaceri și vor oferi informații despre subiecte actuale, de la producția de cărți audio prin AI și transformarea digitală a lanțului valoric până la mentorat și autocenzură în publicare.

După prezentări, experții vor fi disponibili pentru a răspunde la întrebările participanților. Participarea este gratuită, cererea de participare este deschisă până pe 3 octombrie 2021 la www.buchmesse.de/masterclasses.

Cele 12 masterclass-uri vor avea vorbitori de top, cum ar fi Jo Surman, Fionnuala Barrett și Jessica Barnfield de la HarperCollins UK Audio Team, care vor prezenta „Audio Publishing: Behind the Scenes” luni, 11 octombrie, la ora 16:00, și vicepreședinții DeGruyter, Brian Bishop și Scott Williams, care vor discuta despre „Cum funcționează transformarea digitală la o editură academică de dimensiuni medii”, care va avea loc marți, 12 octombrie, ora 17:00.

Evenimente live pe pagina oficială a târgului

Frankfurt Studio este noul studio hibrid al Frankfurter Buchmesse. În cadrul programului Inside Publishing, care se va desfășura în perioada 20-22 octombrie 2021, programele de la târg vor fi transmise în direct atât pe un ecran LED în Agora – spațiul deschis dintre sălile de expoziții -, cât și pe buchmesse.de.

Mai multe detalii despre evenimente și acces găsiți pe site-ul oficial al târgului.

Share