IT COMES AT NIGHT, expoziție colectivă la X Gallery

X Gallery organizează în perioada 15 – 29 octombrie expoziția colectivă IT COMES AT NIGHT, reunind mai multe tipuri și medii de exprimare artistică. Vernisajul va avea loc pe 15 octombrie de la ora 15:00, respectând reglementările sanitare în vigoare.

IT COMES AT NIGHT

X Gallery este un nou spațiu alternativ de expunere și promovare a artei aflat într-un salon de tatuaje de pe str. Lunei nr. 7, în București. Noul run-space artistic își propune să faciliteze contactul privitorului cu cât mai multe tipuri de exprimare artistică, inclusiv cea pe cel mai sensibil material, pielea, prin organizarea de evenimente colective, solo show-uri și performance-uri.

Artiștii prezenți în expoziție sunt Alex Petcu, ATOMA, Bogdan Cazacincu, Cristian Scutaru, Delia Cîrstea, Dorin Cucicov (RO) & Lori Hepner(USA) & Grigoriy Sergeev(RU), Gabriela Cristea, Maria Zincă, Mimi Pleșoianu, Misha Diaconu, Nadine Kseibi, Radu Panait, Roper, Roxana Scutaru. Textul curatorial aparține curatorilor Rafaela Bîrlădeanu și Antonio Brătoiu, iar organizatorul evenimentului este artista ATOMA.

Pornind de la întrebarea „Pe tine ce te frământă la căderea întunericului?” expoziția IT COMES AT NIGHT poate aduce o serie de răspunsuri vizuale, încărcate de multă culoare și în același timp mister. Ceea ce în lumina zilei părea prea expus, își găsește adăpostul în umbrele nopții, pentru a se juca nestingherit cu imaginația. Astfel, se crează o antiteză între zi și noapte, între partea ascunsă și cea prezentă sub razele soarelui, în timp ce lucrările expuse sunt prinse între cele două lumi.

Artiștii prezenți aduc o serie de lucrări variate, regăsite în mai multe medii artistice, dar care se află sub aceeași umbrelă a sentimentelor de care ne lăsăm copleșiți la lăsarea întunericului. Se creează o evoluție a sentimentelor și trăirilor, prin complexitatea culorilor și subiectelor abordate în lucrări.

Cel mai important personaj, care găzduiește restul oamenilor măcinați de gândurile de peste zi, este orașul, un adevărat leviatan. El oferă fundalul și mediul necesar desfășurării procesului creator, pregătind starea sufletească să evolueze de la inocența copilăriei spre melancolia serilor ploioase, fantezii, dorința pentru o viață liniștită și până la iluzii, alienarea prin tehnologie și monștrii care ne pătrund în vise. Creșterea aceasta este explorată cu ajutorul varietății operelor.

Share