KINOdiseea revine cu ediția online din 20 octombrie

KINOdiseea revine între 20 și 31 octombrie cu un program online care cuprinde 12 filme de lungmetraj pentru copii și familie, 5 calupuri de scurtmetraje și o serie de ateliere de actorie cu Lulu Trăsnea, animație stop-motion cu Augustin Pop și storytelling cu Alina Tofan.

Kinodiseea

Cea de-a XIII-a ediție a Festivalului internațional de film pentru publicul tânăr KINOdiseea s-a încheiat în cinematografele din București pe 28 septembrie, când juriul format din producătoarea de film Gabriela Suciu, regizoarea Anca Damian și omul de comunicare Cătălin Anchidin au acordat premiul pentru Cel mai bun film pentru copii animației „Calamity- Copilăria Marthei Jane Cannary”, regizate de Rémi Chayé, „pentru readucerea la viață a unui personaj legendar, mai puțin cunoscut tinerei generații, printr-o tehnică de animație care pune în valoare o eroină născută cu un spirit justițiar. Un film foarte ancorat în realitatea actuală, relevant și necesar”.

Toit atunci, juriul a decis, de asemenea, să acorde o Mențiune specială filmului cehesc „Martin și pădurea magică”, în regia lui Petr Oukropec, „pentru că reușește să transpună publicul într-un univers încărcat de simboluri, acționând ca un ghid de supraviețuire pentru adolescentul zilelor noastre, construit printr-un colaj vizual fantastic.”

Ambele filme, alături de alte zece titluri, vor putea fi urmărite pe întreg teritoriul României în perioada 20 – 31 octombrie, pe site-ul Eventbook.ro, la KINOdiseea online. Filmele vor putea fi vizionate gratuit, în urma înregistrării unui cont pe platforma de streaming, în limita unui număr de vizualizări. Pe lângă filme, organizatorii au mai pregătit ppentru copii ateliere de storytelling, actorie și animație.

Mai multe informații se găsesc pe kinodiseea.ro.

Share