Expoziția „Temporal Parts” de Anetta Mona Chisa se deschide la Galeria Anca Poterașu

Galeria Anca Poterașu împreună cu Asociația Română de Artă Contemporană (ARAC) vă invită la deschiderea expoziției „Temporal Parts”, semnată de artista Anetta Mona Chisa și curatoriată de Cristina Stoenescu.

Vernisajul expoziției „Temporal Parts” va avea loc pe 3 noiembrie, între orele 18:00 – 21:00, pe str. Popa Soare, nr. 26.

Anetta Mona Chisa urmărește definiția ambiguă între identitate și multiplicitate, între eu-rile lăsate în urmă și alteritatea celuilalt. Spațiul galeriei devine simultan o minte colectivă, un cabinet de curiozități, un pântec în care zigoți-asteroizi sunt modelați de cerințele materiei, sau de imaginația artistei, sau de spațiul dintre privire și percepție.

Corpuri noi și rămășițe atemporale coexistă într-un peisaj imaginat la răscrucea dintre organic și anorganic. Chestionând modul în care se creează cunoașterea, Anetta Mona Chișa își imaginează un sistem în care diferențierea dintre artă, știință, tehnologie, peisaj, nu există: reacții chimice creează formațiuni cristaline, în timp ce alte structuri din ghips sunt expuse ca piese turnate, agregate în forme aproape fractale, sau altfel în proces de revenire amorf, la începuturi.

În spațiul expozițional reapar întrebări privind tehnici sculpturale și rolul artei în a crea realități ce devrăjesc viața de zi-cu-zi în sisteme predeterminate. Prin metonimii ale formelor și asocieri disparate, temporal parts creează un experiment al percepției, al unei stranietăți colective dintr-un vis în altul, fie și doar pentru a explora spațiul dintre.

Expoziția a fost dezvoltată în cadrul rezidenței de 6 săptămâni a artistei Anetta Mona Chisa in București, în cadrul ARAC ART & RESIDENCY, un proiect care își propune extinderea publicul local de artă contemporană printr-o serie de evenimente culturale și rezidențe artistice în continuarea programului început în 2015.

Share