„Moșteniri Coregrafice: Avangarda”, un pas spre cunoașterea dansului românesc

Prima proiecție a celui de-al doilea episod din documentarul „Moșteniri coregrafice”, intitulat „Avangarda”, va avea loc luni, 1 noiembrie, ora 18:00, la Cinema Muzeul Țăranului.

Moșteniri coregrafice

Alte două proiecții ale episodului „Avangarda” vor avea loc în 4 noiembrie, ora 18:00, la Institutul Cervantes, respectiv în 7 noiembrie, ora 17:00, la ceainăria GreenTea. Asociată primelor două vizionări ale documentarului va fi și expoziția foto „Moșteniri Coregrafice: Avangarda. Making Of”, care conține fotografii din timpul proiectului, realizate de fotograful Valentin Zaharia.

După proiecțiile de la Cinema Muzeul Țăranului și Institutul Cervantes vor urma discuții cu invitații, personalități din lumea dansului, moderate de Gina Șerbănescu, critic de artele spectacolului. Pentru evenimentele de la Institutul Cervantes și ceainăria GreenTea, înscrierile se fac la dsprojects.contact@gmail.com.

„Moșteniri coregrafice: Avangarda” prezintă activitatea unei alte generații de dansatori și coregrafi români din secolul al XX-lea care au contribuit la configurarea dansului românesc, precum Lizica Codreanu, Iris Barbura, Trixy Checais, Gabriel Negry și Vera Proca Ciortea.

Proiectul „Moșteniri coregrafice” este inițiat de DS Projects Lab și a pornit din dorința de a contribui la sporirea interesului pentru cunoașterea memoriei dansului și a identității artistice românești.

Intrarea la toate proiecțiile este gratuită.

Conform măsurilor sanitare impuse de autorități, aplicate în contextul pandemiei de COVID-19, accesul la evenimente se face pe baza certificatului verde, cu obligativitatea purtării măștii de protecție.

Share